Heimstaden Danmark overtog i begyndelsen af 2023 det fulde ejerskab og driften af ejendommen i Esbjerg. De tre tårne er tegnet af Bjarke Ingels og rummer 314 boliger samt hotellet med 117 værelser og en restaurant og en café.

Ifølge en pressemeddelelse fra det svenske ejendomsselskab har efterspørgslen efter hotelværelserne været væsentligt større end efterspørgslen på boligerne.

Boligerne i tårnet stod klar til indflytning i 2021, men Heimstaden har helt fra begyndelsen haft svært at leje boligerne ud i særligt Tårn A. Der har i lange perioder ikke været tilmeldt beboere med folkeregisteradresse.

Op mod 150 boliger i hele bebyggelsen har stået tomme i løbet af 2022 og 2023 på trods af utallige forsøg på udlejning gennem kampagner og prisnedsættelser. Ifølge Heimstaden står det i kontrast til selskabets øvrige boliger i Esbjerg kommune, som ikke er sværere at leje ud generelt set.

Derfor omdanner Heimstaden nu 100 boliger på etagerne 1-7 til hotelværelser. Dermed vil hele det 16 etager høje tårn A af de tre kaktusformede tårne fremover være hotel.

– ”A Place To” i Esbjerg var noget nyt og uprøvet for Heimstaden Danmark. I modsætning til vores andre boliger i Esbjerg har de færdigmøblerede lejligheder været efterspurgte anderledes end forventet. Lysten til at leje boligerne som korttidsleje og sæsonleje har været stor. Ligesom hoteldelen været eftertragtede, udtaler administrerende direktør i Heimstaden Danmark, Michael Byrgesen Hansen.

Ombygningen af boligerne til hotelværelser vil ske løbende over de næste kvartaler. Boligerne og hotelværelserne er identiske i størrelse og udformning. Langt de fleste boliger er cirka 30 kvadratmeter inklusive gang- og fællesarealer, mens enkelte er lidt større.

Efterspørgslen efter hotelværelser i Esbjerg er ifølge Heimstaden stærkt stigende i disse år, hvilket selskabet begrunder med, at byen er blevet et grønt kraftcenter i Nordeuropa, og virksomheder strømmer til.

Derfor vil Heimstaden løbende evaluere om behovet for yderlig hotelkapacitet er til stede og vurdere, om hele A Place To i Esbjerg skal omdannes til hotel med tiden, oplyses det i meddelelsen.

Heimstaden har fået de nødvendige tilladelser hos Esbjerg kommune og vil begynde dialogen med de nuværende beboere i Tårn A om en bolig i et af de andre to tårne. Heimstaden åbner derudover i begyndelsen af 2024 Hirsehaven med 132 boliger i Esbjerg.