Ikano Bolig udvider selskabets boligprojekt i Vinge med et 21 hektar stort areal, hvor der skal bygges 300 boliger. Visualisering: Adept.
Ikano Bolig udvider selskabets boligprojekt i Vinge med et 21 hektar stort areal, hvor der skal bygges 300 boliger. Visualisering: Adept.

Ikano Bolig har købt yderligere 21 hektar jord ved siden af det 78 hektar store område, som boligudvikleren købte i marts 2022 for at bygge 1.500 boliger. Nu bliver området i Vinge 21 hektar større. Det nyligt tilkøbte område består af tre matrikler, hvoraf de to skal bebygges, og det sidste forbliver et naturareal. Dermed kommer Ikano Bolig til at stå bag i yderligere 300 boliger i området. Det fremgår af en pressemeddelelse fra udviklingsselskabet, der er en del af Ikano Group, som oprindeligt var en del af Ikea.

–  Det er et attraktivt område, og vi har set, at området har de helt rigtige rammer for at skabe boliger i naturskønne omgivelser med et godt nabofællesskab. Så det gav fuldstændig mening at få denne del med, udtaler René Brandt, som er direktør hos Ikano Bolig, i meddelelsen.

Det samlede boligprojekt i Vinge kommer til at bestå af omtrent 1.800 rækkehuse og lejligheder i forskellige størrelser og fordelt på forskellige boligformer. Derudover vil Ikano Bolig bygge et eller to bydelshuse. 

I den sydlige del har man allerede påbegyndt lokalplansarbejdet, hvorefter man kigger på udviklingen af den nordlige del. Adept har bistået med udarbejdelse af planer for området.

Ikano Boligs engagement i udviklingsområdet vækker glæde hos den nordsjællandske kommunes borgmester.

– Det glæder mig, at det netop er Ikano Bolig, som vi kan byde velkommen her til Vinge. Ikano bolig har vist, at de har et stort fokus på fællesskab mellem beboerne samt sætter barren højt omkring bæredygtighed. Det er netop det fokus, vi også har som byråd, udtaler borgmester i Frederikssund, Tina Tving Stauning (S), i meddelelsen.

Ikano Bolig kigger fortsat på udviklingsgrunde

Ikano Bolig er altid på udkig grunde med grønne fællesarealer til nye boligprojekter, som kan styrke deres position på det danske marked. Det i alt 100 hektars nye boligprojekt i Vinge afspejler virksomhedens ønske om konstant at udvide porteføljen af projekter, lyder det i pressemeddelelsen.

– Vi vil fortsat søge og købe grunde i de attraktive og eftertragtede områder i pendlerafstand fra København med masser af fokus på bæredygtighed, fællesskab og natur, afslutter René Brandt.