Innovater skal udvikle erhvervsområde ved Køge Nord Station med kontorer, detail og hotel. Foto: Køge Kommune.
Innovater skal udvikle erhvervsområde ved Køge Nord Station med kontorer, detail og hotel. Foto: Køge Kommune.

Frem mod sommeren 2023 skal Innovater sammen med Køge Kommune udvikle et samlet projekt for et stort erhvervsareal ved Køge Nord Station. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Efter planen skal ejendomsudvikleren med hovedsæde i Aarhus skitsere et 18.000 kvadratmeter stort byggeri, der både skal rumme kontorer og detailbutikker. Desuden kan et hotel meget vel blive en del af projektet. Foruden arkitekter fra Morris+Company og ingeniører fra WSP er Nordic Hotel Consulting således tilknyttet udviklingsprojektet.

Aftalen mellem Innovater og Køge Kommune er netop faldet på plads, skriver kommunen

– Vi er allerede langt i udviklingen af Køge Nord Skovby, hvor der er fuld gang i byggeriet af boliger, så det er glædeligt at vi nu også kan få sat turbo på udviklingen af erhvervsarealerne, udtaler borgmester Marie Stærke (S) fra Køge Kommune i pressemeddelelsen.

Aftalen indebærer, at Innovater nu skal udarbejde et samlet projekt for arealet. Selskabet skal desuden belyse potentialet på hotelfronten.

Peter Søgaard, der er udviklingsdirektør i Innovater, peger på, at markedsforudsætningerne aktuelt ikke er “verdens nemmeste”, men Innovater går ydmygt til opgaven. Placeringen ved Køge Nord Station betegner han som “ganske enkelt suveræn”.

– Der er masser af kommende dagligvarekunder i Køge Nord Skovby og blandt pendlerne, og vi tror på, at vi med placeringen tæt på både motorvej og station kan lokke nogle større virksomheder til på kontorfronten, udtaler Peter Søgaard i meddelelsen.

– Vi synes, at placeringen er oplagt også til hotel-formål, så også i forhold til den del af projektet, klør vi på, udtaler han videre.

Planen er, at skitseprojektet for arealet skal udarbejdes og godkendes af byrådet i løbet af 2023. Parallelt med den proces vil Innovater samle de nødvendige lejere. Derefter følger projektering og byggestart, skriver kommunen.