Ifølge Nordjyske købte iværksætter Mads Peter Veiby og Tom Jakobsen for godt et år siden et nedlagt plejehjem på Lollandsgade 17 i Aalborg af kommunen for 53 millioner kroner. I et nyligt offentliggjort regnskab fra selskabet bag ejendommen, er den bogført til en værdi på 93 millioner kroner, skriver avisen.

Ifølge Nordjyske har de to erhvervsfolk investeret 17 millioner kroner i at bygge ejendommen om til 91 private udlejningsboliger, mens den er blevet værdireguleret med godt 22 millioner kroner.

– Vi købte ejendommen for at indrette mindre udlejningsboliger til overkommelige priser med yngre mennesker som målgruppe, og arbejdet med at leje ud gik i gang straks efter overtagelsen, fortæller Mads Peter Veiby til Nordjyske.

I en nyligt offentliggjort årsrapport fra selskabet bage ejendommen, er værdien opgjort på baggrund af investeringsejendommens forventede driftsafkast og et individuelt fastsat afkastkrav.

LÆS OGSÅ: TIDLIGERE UNIVERVSITETSBIBLIOTEK I AALBORG ER SOLGT

Det forventede driftsafkast for investeringsejendommen i et normalår er vurderet til 4,1-4,2 millioner kroner. Ved værdiansættelsen er der anvendt et afkastkrav på cirka 4,5 procent, fremgår det.

Da Rusland invaderede Ukraine, henvendte Aalborg Kommune sig til de to investorer, og siden da har alle lejlighederne i Lollandshus været beboet af flygtninge fra Ukraine, skriver Nordjyske.

Selskabet bag ejendommen har afsluttet sit første regnskabsår med et overskud før skat på 20,2 millioner kroner, mens resultatet efter skat lander på godt 15,7 millioner kroner.