Jakobsen & Blindkilde bygger lejligheder i Viborg

Jakobsen & Blindkilde skal bygge 30 lejligheder ud til Vesterbrogade og Dalbergsgade for virksomheden BT Udlejning ved Benny Tolstrup.

I Viborg skal den NCC-ejede entreprenørvirksomhed Jakobsen & Blindkilde bygge 30 lejligheder for enkeltmandsvirksomheden BT Udlejning, der ejes af Benny Tolstrup.

Opgaven er en totalentreprise skriver NCC i en pressemeddelelse, hvor det oplyses, at bygningen, der får en central adresse midt i den gamle domkirkeby, blandt andet får en tagterrasse på 150 kvadratmeter.

Projektet er tegnet af lokale Mandrup Arkitekt | Ingeniør med Ingeniør’ne som rådgiver.

– Byggeriet er et eksempel på, at vi også har styrken til at bygge større lejlighedskomplekser. Vi er nok mest kendt for rensningsanlæg og klimaløsninger, men her i det jyske er det faktisk også en af vores kompetencer at påtage os mellemstore opgaver som den her, udtaler Lasse Bennedsgaard, der er senior projektchef i Jakobsen & Blindkilde, i meddelelsen.

Bygningen får samlet 30 lejligheder, hvoraf 11 opføres ud mod Vesterbrogade, mens 19 lejligheder kommer til at ligge ud mod Dalbergsgade. De fleste bliver to- og tre-værelses, men der kommer også nogle et-værelses.

Størrelsesmæssigt vil lejlighederne spænde fra 50 kvadratmeter til 90 kvadratmeter, mens  byggeriet som helhed omfatter godt 2.280 kvadratmeter. Det inkluderer 700 kvadratmeter gårdrum med cykelparkering og ladestander til elbil.

“Facaden på bygningen bliver i lyse tegl, og altanerne får et helt særligt udseende med en buet corten stålplade, som også kommer til at virke som afskærmning ind til naboen. Lejlighederne bliver med gulvvarme og trelagsruder. Bygningen bliver med tre etager, og får desuden elevator”, skriver NCC og oplyser, at byggeriet sættes i gang i løbet af første kvartal i år, så lejlighederne kan stå klar i andet kvartal 2024.