Juhl Bach Holding ejer grunden på Zeta i Søften ved Hinnerup, hvor der planlægges et nyt erhvervsbyggeri til lager og administration. Foto: Favrskov Kommune.
Juhl Bach Holding ejer grunden på Zeta i Søften ved Hinnerup, hvor der planlægges et nyt erhvervsbyggeri til lager og administration. Foto: Favrskov Kommune.

Politikerne i byrådet i Favrskov Kommune besluttede den 31. maj 2022 at sende et nyt lokalplanforslag for et areal i Søften mellem Hinnerup og Lisbjerg i Aarhus Nord i offentlig høring i fire uger.

– Formålet er at give mulighed for, at der kan opføres en erhvervsbygning til administration og lager derude, fortalte Nils Borring (S), formand for Plan- og Landdistriktsudvalget, på byrådsmødet.

Grunden ligger mellem vejene Beta og Zeta samt ejendommen Delta 1. Der må bygges i op til fire etager på den 27.000 kvadratmeter store grund, og den maksimale bebyggelsesprocent er 50, fremgår det af lokalplanforslaget.

Lokalplanen giver desuden mulighed for at etablere en udvalgsvarebutik med et butiksareal på maksimalt 250 kvadratmeter. Butikken skal etableres i tilknytning til virksomhedens lagerfaciliteter og e-handelsvirksomhed.

Lokalplanområdet ejes delvist af Favrskov Kommune og delvist af Juhl Bach Holding, som aktuelt også er ved at bygge en 9.600 kvadratmeter stor erhvervsejendom på Delta 1 til selskabet Panzerglass, som i øvrigt ejes af Juhl Bach Holding.

Favrskov Kommune oplyser, at der er stigende interesse og efterspørgsel efter erhvervsgrunde i Søften erhvervsområde.

Der er tale om et erhvervsområde, hvor adskillige lager- og logistikvirksomheder har lokaliseret sig tæt ved E45. Området ligger tæt ved Århusvej, hvorfra der er forbindelse til Aarhus, Søften og Hinnerup.

Juhl Bach Holding har opført flere ejendomme i området. Det gælder blandt andet en kontor- og lagerejendom for DCC på Delta 6 og et 5.000 kvadratmeter stor kontorfællesskab på Delta 8, hvor PanzerGlass, Edgemo, Lullaby Planet og Juhl Bach Holding selv har til huse.

Lullaby Planet ejes også af Juhl Bach Holding, mens DCC og Edgemo tidligere har været en del af selskabets virksomhedsportefølje.

Ejendomsporteføljen omfatter primært kontor- og lagerejendomme. Dertil kommer et sundhedshus, ligesom Juhl Bach Holding har udviklet et projekt i Hinnerup med 14 rækkehuse, som efterfølgende er solgt til private.