Greve Kommune vil etableres en klimapark ved Mosede Renseanlæg. Foto: Greve Kommune.
Greve Kommune vil etableres en klimapark ved Mosede Renseanlæg. Foto: Greve Kommune.

Mosede Renseanlæg skal renoveres. I den forbindelse vil byrådet i Greve også gerne gøre området omkring renseanlægget til en åben park, Mosede Klimapark, hvor skolebørn kan lære mere om klima og bæredygtighed, og hvor også er plads til borgere, som ønsker en pause i grønne omgivelser.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– I byrådet har vi en fælles vision om at skabe bæredygtige bysamfund, og ved Mosede Renseanlæg er der mulighed for at vi kan skabe en park, hvor der både er plads til at børn og unge kan lære mere om klima og bæredygtighed, og hvor man kan slappe af eller løbe en tur, udtaler kommunens borgmester Pernille Beckmann (V).

Den 17. april drøftede politikerne mulighederne på byrådsmødet, og de besluttede, at Greve Kommune skal søge Nordea-fonden om 8,45 millioner kroner til at anlægge parken.

Læs også: Fond donerer 20 millioner til klimapark

Nordea-fonden stiller dog krav om, at kommunen skal stille med det samme beløb, som Nordea-fonden bevilliger. Derfor besluttede politikerne at fortsætte drøftelserne i forbindelse med, at budgettet for det kommende år skal forhandles.

Hvis byrådet kan skaffe finansiering til parken, er det planen af klimaparkens læringsruter skal laves i samarbejde med kommunens børn og unge.

Greve Kommunes budget for 2025 og årene derefter skal endeligt vedtages på byrådsmødet den 2. oktober 2024.

Kommunen skal udvikle projektet i samarbejde med Klar Forsyning.