Kultur- og havnebad i Frederikssund klar til at blive bygget

Christensen og Co. har tegnet det kommende kultur- og havnebad i Frederikssund. Det bliver bygget af totalentreprenør Aarsleff.

Forberedelserne til etablering af kultur- og havnebadet i Frederikssund er nu færdige, og byrådet har frigivet pengene til byggeriet. Kultur- og Havnebadet forventes at være klar til indvielse i slutningen af 2023. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Der har jo været lidt bump på vejen, men nu sker det, og vi kan alle se frem til at få et virkelig lækkert havnebad med gode faciliteter til de badeglade gæster. Jeg glæder mig meget til at følge byggeriet her i 2023 og endnu mere til, at vi kan indvie det i slutningen af året, siger formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I).

Kultur- og havnebadet kommer til at ligge ved Tippen ud for indsejlingen til Frederikssund Kulturhavn. Christensen og Co. har sat stregerne til projektet, og det bliver bygget af totalentreprenør Aarsleff, der forventer at etablere byggepladsen i midten af april, skriver Frederikssund Kommune.

I det sidste halve års tid er der indhentet myndighedsgodkendelse i forhold til Byggeloven samt Lov om Sikkerhed til Søs. Derudover er projektet blevet tilrettet efter byrådets ønske om ud at udvide med et ekstra toilet samt udvidede omklædningsfaciliteter.

I første omgang bliver der bygget fundament og samlet stålkonstruktioner og lamelskærme. I juni ankommer pontonerne og herefter Aarsleff begynde at bygge ovenpå.

Kultur- og havnebadet har fået 8,2 millioner kroner i fondsmidler fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond. Frederikssund Ny Initiativråd har ansøgt Friluftsrådet og modtaget støtte på 300.000 kroner til øremærkede formål, der kan skabe aktiviteter for skole og institutioner på og ved havnebadet.