Nic. Christiansen Gruppen får nyt domicil i Kolding

Bilimportøren Nic. Christiansen Gruppen kan se frem til et nyt domicil med kontor- og uddannelsesfaciliteter, atrium og showroom. RUM sætter stregerne.

Kjær & Trillingsgaard skal i totalentreprise bygge nyt domicil i Kolding til bilimportøren Nic. Christiansen Gruppen. Visualisering: RUM.
Kjær & Trillingsgaard skal i totalentreprise bygge nyt domicil i Kolding til bilimportøren Nic. Christiansen Gruppen. Visualisering: RUM.

Arkitektfirmaet RUM står bag Nic. Christiansen Gruppens nye domicil i Kolding. Det skal bygges i totalentreprise af Kjær & Trillingsgaard og certificeres til DGNB Guld.

Nic. Christiansen Gruppen har haft hovedsæde i Kolding siden 1976 og importerer bilmærkerne Hyundai, Honda, Land Rover og Jaguar. Desuden driver virksomheden bilkæderne Bayern AutoGroup, Terminalen og British MotorGroup samt leasing- og finansieringsselskabet NCG Finans. Hovedkontoret på Sjællandsvej i Kolding er blevet for trangt og skal rives ned for at give plads til et nyt domicil på grunden, skriver arkitektfirmaet RUM i en pressemeddelelse.

Det nye hovedkontor opføres i fem etager og bliver 9.550 kvadratmeter stort, så der både er plads til kontorer, møderum, et akademi til undervisning af mekanikere og forhandlere samt et stort showroom til udstilling af biler og ny teknologi. Dertil kommer en parkeringskælder.

Visualisering: RUM.
Visualisering: RUM.

– I udviklingen og indretningen af det nye domicil har vi haft fokus på at skabe et inspirerende, åbent og dynamisk hus – med rum til både fordybelse og samarbejde og med en variation af fleksible mødelokaler og uformelle mødesteder, udtaler projektchef Jakob Ivan Larsen fra RUM.

– Husets hjerte er et lyst og åbent atrium, der skaber synlighed mellem etagerne, og en stor amfi-siddetrappe bliver samlingspunkt for medarbejdere og kunder. I stueetagen er der reception, showroom, auditorium, undervisningsfaciliteter, mødelokaler og tv-studie, der med deres udadvendte funktioner og synlighed bliver kernen i huset, udtaler han videre.

Visualisering: RUM.
Visualisering: RUM.

Virksomheden har 200 medarbejdere, og mange forventes at komme til at køre i elbiler. komme til at køre i elbiler. Der etableres derfor 100 ladestandere på de nye parkeringsområder.

Visualisering: RUM.
Visualisering: RUM.

– I det nye byggeri får organisationen de rammer, som længe er efterspurgt. Vi forventer, at indretningen vil muliggøre mere samarbejde på tværs af organisationen. I hjertet af bygningen har RUM tegnet et stort atrium, hvilket skal give indtryk af nærhed mellem afdelingerne og medarbejderne, udtaler medejer af Nic. Christiansen Gruppen, Camilla Avlbjerg Christiansen.

Lokalplanen er netop godkendt, og projekteringen af byggeriet kan gå i gang. Det nye domicil forventes klar til indflytning i oktober 2024.