Tilbage i 1960 købte Dansk Folkeferie grunden på Strandvej 204 i Sæby af Det forenede Dampskibs-Selskab, og i 1985 blev feriecentret Sæby Søbad opført.

I knap 40 år er der altså blevet drevet feriecenter på grunden, men nu er det slut.

Ifølge Nordjyske er selskabet “Sæby Søbad Restaurant ApS” nemlig under tvangsopløsning.

For 10 millioner kroner købte parret Marie og Lars Dannervig købte i 2008 centerbygningen, men de gav op efter syv år. De ejer dog stadig ejendommen.

– Det har jo undret mange folk, at vi ikke kunne skabe en god forretning på så pragtfuldt et sted. Men jeg tror simpelthen, at det ligger for godt, siger Lars Dannervig til Nordjyske og fortæller uddybende, at stedet ligger for isoleret.

Ejerne af de 100 ferieboliger i området omkring centret stiftede i 2015 selskabet “Sæby Søbad Centerbygningen A/S”, og lejede bygningen af Marie og Lars Dannervig.

Nu har de altså også givet op og opsagt lejekontrakten med Marie og Lars Dannervig. Parret har derfor valgt at genoplive planer om, at omdanne bygningerne til 23-35 lejligheder.

Hvis parret kan få politisk godkendelse til projektet, er det planen at sælge det til en entreprenør, fortæller Lars Dannervig til Nordjyske.

Ifølge avisen rummer centerbygningen både swimmingpool, restaurant og konference-faciliteter. Det samlede erhvervsareal er ifølge BBR-oplysningerne på knap 4.100 kvadratmeter, hvoraf 2.135 kvadratmeter er kælder.

Ejendommen blev i 2020 offentligt vurderet til 8,15 millioner kroner, hvoraf værdien af den 11.120 kvadratmeter store grund udgør 240.000 kroner.