Ulla Grove Krogsgaard Thomsen, administrerende direktør for Novo Nordisk Pharmatech (til venstre) og borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke. Foto: PR.
Ulla Grove Krogsgaard Thomsen, administrerende direktør for Novo Nordisk Pharmatech (til venstre), og borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke. Foto: PR.

Novo Nordisk Pharmatech har købt en grund på 47.000 kvadratmeter på Ådalen 16 i Køge Nord. Grunden ligger tæt på motorvejen og én kilometer fra virksomhedens hovedkvarter på Københavnsvej 216. Den er tiltænkt at understøtte Novo Nordisk Pharmatechs fortsatte vækst samt fremtidige produktionsudvidelser. Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi har det sidste halve år ledt efter et godt sted at placere vores nye produktionsfacilitet. Køge Nord er oplagt på grund af nærheden til vores eksisterende hovedkvarter og den gode infrastruktur omkring Køge, udtaler Ulla Grove Krogsgaard Thomsen, administrerende direktør for Novo Nordisk Pharmatech.

– Vi skaber en del nye arbejdspladser i forbindelse med etableringen af den nye facilitet. Når den står færdig, vil der arbejde 50 nye medarbejdere, og der er gode muligheder for at udvide produktionen fremadrettet.

Salget af en af de største erhvervsgrunde i Køge Kommune er et skridt helt i tråd med et politisk fokus på at tiltrække nye erhverv til kommunen med udsigt til nye arbejdspladser, lyder det fra borgmester Marie Stærke (S).

– Jeg er glad for, at en højprofileret dansk virksomhed som Novo Nordisk Pharmatech vælger at udvide deres tilstedeværelse her i Køge Kommune. Vi vil gerne udvikle Køge Kommune på erhvervsfronten ved at tiltrække nye typer af bæredygtige og innovative produktionsvirksomheder inden for eksempelvis teknologi-, fødevare- eller medicinalindustrien – så også i det lys er Novo Nordisk Pharmatech en virkelig fin køber af den store erhvervsgrund med den gode placering i Køge Nord, udtaler borgmesteren.

Novo Nordisk Pharmatech leverer blandt andet råmaterialer til brug i den farmaceutiske produktion hos Novo Nordisk samt til den globale farmaceutiske og biofarmaceutiske industri.