I marts 2022 kunne Helsingør Dagblad berette om, hvordan Marienlyst Strandhotel spenderer i alt 100 millioner kroner på en udvidelse, der skal gøre hotellet klar til at tage imod større internationale firmaer til konferencer og spa-ophold.

Dengang havde hotellet netop åbnet en ny værelsesfløj med 88 nye værelser som led i en plan om at nå op på i alt 330 værelser. Til Helsingør Dagblad kunne hotellets direktør, Michael Lauritsen, dengang fortælle, at udvidelserne skaber trængsel i hotellets spaafdeling.

– Vi er nødt til at gruppere det sådan, at nogle er spagæster, mens andre ikke har adgang. Så har vi til gengæld en masse koncerter og andre arrangementer. Spaen er faktisk udsolgt de næste to eller tre måneder, sagde Michael Lauritsen til avisen tilbage i marts 2022.

Nu bliver der så gjort noget ved det problem. Det skriver turisme24.dk ifølge Horesta. Spaafdelingen bliver ifølge branchemediet udvidet med omkring 1.000 kvadratmeter, så der bliver plads til 400 gæster om dagen, hvor der i dag er plads til 250.

Udvidelsen løber op i 40 millioner kroner, og derudover vil strandhotellet etablere en stor pool-terrasse til 30 millioner kroner med byggestart i august 2023.

LÆS OGSÅ: NORDSJÆLLANDSK SYGEHUS OMDANNES TIL BADEHOTEL

Dermed får hotellet også brug for nyt personale. Det forventes, at der som følge af udvidelserne skal ansættes 50 nye medarbejdere til at supplere de 250 fuldtidsmedarbejdere, der i forvejen arbejder på hotellet, der i den brede befolkning blandt andet er kendt som fast base for fodboldlandsholdet.

Marienlyst Strandhotel havde i coronaåret 2021 en omsætning på 155 millioner kroner, og hotellet fik et resultat før skat på 4,9 millioner kroner og et resultat efter skat på godt 3,6 millioner kroner.

Strandhotellet drives af svenske ESS Group, der også skal stå for driften af et kommende nyt badehotel i Køge.

ESS Group overtog driften af strandhotellet i Helsingør, da ligeledes svenske Midstar i 2019 købte hotelejendommen for over 500 millioner kroner. Få måneder efter den handel købte Midstar i øvrigt også Copenhagen Admiral Hotel i København.