Lokalplanen for et nyt boligområde med rækkehuse og parcelhuse i Gørløse er godkendt. Illustration fra lokalplanen.
Lokalplanen for et nyt boligområde med rækkehuse og parcelhuse i Gørløse er godkendt. Illustration fra lokalplanen.

Politikerne i byrådet i Hillerød Kommune har endeligt vedtaget lokalplanen for et nyt boligområde ved Maglekærvej, Plantagevej og Strøvej i Gørløse.

– Det er jo et projekt, som vi har arbejdet med i noget tid nu, sagde formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, Dan Riise (V), på byrådsmødet.

– Det er en lokalplan, som skal muliggøre, at der kan laves 148 boliger med et fælleshus, sagde han videre.

Området er privatejet, og det bliver i lokalplanen inddelt i fire delområder, hvoraf to kan bebygges, mens et delområde udlægges til idræts- og sportsområde, og det sidste delområde udlægges til regnvandssø og friareal.

Det sidste delområde forbliver landzone, mens de øvrige områder med lokalplanen overføres til byzone.

Læs også: Nyt bofællesskab i Hillerød er endeligt godkendt

I det første delområde kan der i alt bygges 13.600 kvadratmeter rækkehuse, gårdhavehuse og gårdrækkehuse, som hver især bliver mellem 65 og 125 kvadratmeter store.

I det andet delområde kan der bygges 2.800 kvadratmeter parcelhuse, som skal udstykkes på grunde med en størrelse på mindst 700 og maksimalt 1.000 kvadratmeter.

Bygningerne i området må opføres i en-to etager, og der stilles krav om, at facaderne skal fremstå i lyse naturlige materialer eller i en kombination af lyse og mørke naturlige materialer.

Facaderne må kun fremstå i materialerne teglsten, teglspån, skærmtegl, træ samt plademateriale i stål eller alu, fremgår det af lokalplanen.