Nye parcelhusgrunde i Godthåb

Ved Lille Volstrupvej i Godthåb har Aalborg Kommune 14 nye parcelhusgrunde på vej. Rådmand melder om stor interesse for at bosætte sig i byen.

Politikerne i byrådet i Aalborg Kommune besluttede den 24. april at sende et lokalplanforslag for 14 nye parcelhusgrunde i Godthåb i fire ugers offentlig høring. Området er 20.000 kvadratmeter stort og ligger ved Lille Volstrupvej i den vestlige del af Godthåb.

– Dette er en lille plan ude fra Godthåb, hvor vi bare må sige, at folk rigtigt gerne vil bosætte sig. Og vi har faktisk lige udviklet et areal, der ligger lige syd for, sagde by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) på byrådsmødet med henvisning til området Billeskoven, hvor et 30.000 kvadratmeter stort landbrugsareal for et par år siden blev udlagt til et nyt boligområde.

Lokalplanen fastlægger, at de enkelte grunde skal være mellem 700 og 1.400 kvadratmeter store, og der fastsættes en bebyggelsesprocent på 30 procent for hver enkelt grund. Der må højst bygges i op til to etager.

LÆS OGSÅ: MASSER AF NYE RÆKKEHUSE I SVENSTRUP

Det nye boligområde får vejadgang ved overkørsel fra Lille Volstrupvej, og der udlægges areal til en stamvej, der sikrer adgang til bebyggelsen.

Lokalplanområdet anvendes i dag som landbrugsareal, som Aalborg Kommune bortforpagter. Området er dog udlagt til boliger i kommuneplanen. I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen for de kommende parcelhusgrunde vil aftalen om forpagtning blive opsagt.