Nyt parkeringshus er åbnet på Stigsborg

Et nyt parkeringshus mellem Mølndalsvej og Stigsborg Bygade i Stigsborg er nu åben for parkering. Mobilitetshuset er tegnet af Juul Frost Arkitekter.

Det er nu muligt at parkere i det spritnye mobilitetshus mellem Mølndalsvej og Stigsborg Bygade i Stigsborg. Det skriver Stigsborg P/S i en pressemeddelelse.

Det nye mobilitetshus vil fra sommer også kunne facilitere små kreative erhvervsdrivende og desuden blandt andet byde på cykelpusleplads, et udvalg af mobilitetsformer som eksempelvis delecykler og -biler og ikke mindst en delebyttestation, hvor beboeren kan aflevere og hente genbrugsartikler.

Boliger, infrastruktur og byrum tager form på Stigsborg, som løbende hilser nye beboere velkommen. Derfor er det nye mobilitetshus et kærkomment aktiv.

Mobilitetshuset, der er tegnet af Juul Frost Arkitekter, kombinerer det traditionelle parkeringsanlæg med andre mobilitetsformer som for eksempel delecykler og delebiler. I første omgang er mobilitetshuset åbnet for traditionel parkering, mens de alternative parkeringsmuligheder og bygningens øvrige faciliteter står klar til sommer.

– Stigsborg er i en rivende udvikling, og derfor er det glædeligt, at det nu er muligt at parkere sin bil i et spritnyt mobilitetshus. Og så er det blot at glæde sig til sommeren, hvor husets øvrige faciliteter står klar, siger Anton Hessellund, direktør, Stigsborg P/S.

Mobilitetshuset på Stigsborg er tegnet af Juul Frost Arkitekter. Foto: PR.
Mobilitetshuset på Stigsborg er tegnet af Juul Frost Arkitekter. Foto: PR.

Parkeringspladserne i stueetagen er tiltænkt korttidsparkering i forbindelse med aflevering af børn i det nye Børne- og Ungeunivers samt parkering til en kommende dagligvarebutik i nærheden.

Stuetagen vil desuden indeholde et dedikeret areal til grønnere mobilitetsformer som for eksempel delecykler eller løbehjul og en ny cykelpusleplads, hvor man kan lappe sin punkterede cykel og gøre den i stand. Beboerne får også adgang til en delebytte station, hvor man kan aflevere ting, som andre kan få glæde af.

LÆS OGSÅ: NY BYPARK PÅ STIGSBORG FORVENTES FÆRDIG I 2026

Facaden på mobilitetshuset er beklædt med lameller i genbrugsaluminium, hvilket giver bygningen et let udtryk, mens stueetagen er udført i træ og glas med klatreplanter. Den transparente facade fortsætter i en lav sidebygning med udadvendte funktioner i form af mindre fleksible enheder ud mod Stigsborg Bygade.

Mobilitetshuset på Stigsborg er tegnet af Juul Frost Arkitekter. Foto: PR.
Mobilitetshuset på Stigsborg er tegnet af Juul Frost Arkitekter. Foto: PR.

Det skal sikre, at mobilitetshuset både i sit udtryk og med sine funktioner åbner sig mod Stigsborg Bygade og dermed bliver et aktiv i beboernes hverdag. Camilla Juul Sørensen, byudvikler, Stigsborg P/S, håber at de fleksible enheder ved Stigsborg Bygade finder nytte for små, kreative erhvervsdrivende og gerne en større café.

– Facadebeklædningen, mulighederne for dele- og mikromobilitet samt sidebygningen med sine udadvendte funktioner giver mobilitetshuset en menneskelig skala, som er ganske særlig og adskiller huset fra det gængse parkeringshus. Sidebygningen bliver en katalysator for bylivet omkring Stigsborg Bygade med plads til alt fra kaffebarer, café eller take-away steder til små start-ups, kreative aktører og kunstnere. Det er ret unikt, at vi på den måde åbner huset og gør det til et bylivsskabende aktiv for bydelens beboer. Det bliver spændende, når vi kan åbne for de særlige rammer til sommer, afslutter Camilla Juul Sørensen.

Når mobilitetshuset står helt færdig, vil der også være liv at finde på toppen af bygningen, der udover et grønt tag og solceller, får et offentligt tilgængeligt udsigtspunkt. Det forventes at hele mobilitetshuset står færdig til sommeren 2023.