Plan for omdannelse af Haderslev Hospital til hotel

Omdannelsen af Haderslev Hospital til et sportsorienteret oplevelsescenter med hotel er rykket et stort skridt nærmere. Plangrundlaget skal nu på plads.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Byrådet i Haderslev Kommune har besluttet at sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan for det gamle hospital på Skallebækvej 7. Det nuværende plangrundlag for ejendommen fastlægger, at der kun må være sygehus på grunden. For at bringe andre funktioner i spil er det derfor nødvendigt med en helt ny lokalplan for ejendommen.

– Og så er der forhandling med tyske investorer. Og vi har i andre sammenhænge – sammen med Freja, som jo ejer bygningen – tilkendegivet, at byrådet har til hensigt at lave en lokalplan med det formål, der nu måtte komme. Begrebet “hensigtserklæring” findes ikke på tysk, sagde borgmester i Haderslev Kommune, H. P. Geil (V).

– For sådan noget tror de ikke på. Det er “ordnung muss sein”, sagde borgmesteren videre og slog fast, at de tyske investorer derfor vil have en gældende lokalplan med klare rammer for, hvordan ejendommen kan udvikles.

Det statsligt ejede Freja Ejendomme købte i 2013 Haderslev Hospital af Region Syddanmark for 30 millioner kroner. Hertil kommer en deling af et eventuelt overskud ved videresalg på 60 procent til Region Syddanmark og 40 procent til Freja Ejendomme.

We Architecture har udarbejdet en vision for, hvordan de 50.000 kvadratmeter store bygninger på den 380.000 kvadratmeter store grund ud til Haderslev Dam kan omdannes, og ifølge JyskeVestkysten har det tyske udviklingsselskab Robert C. Spies med hovedsæde i Bremen og Hamborg planer om at udvikle ejendommen i samarbejde med det tyske sportshotel-firma LB Sports-Dome management GmbH.

Med projektet renoveres det ni etager høje og 30.000 kvadratmeter store sengetårn og omdannes til kongrescenter med hotel og spafunktioner.

Omkring og under den store patientbygning ligger en række lavere bygninger på sammenlagt 10.000 kvadratmeter, ligesom ejendommen samlet har 10.000 kvadratmeter kælder. Dele af den nuværende hospitalsbase skal efter planen rives ned, og resten omdannes til et sports- og oplevelsescenter til blandt andet surfing, klatring, dykning og mere traditionelle sportsgrene.