Rejsegilde på 132 boliger i Esbjerg

Raundahl & Moesby opfører 132 bæredygtige boliger og anlægger et stort grønt rekreativt område i Esbjerg for Heimstaden Danmark. Området hedder Hirsehaven, og den 23. marts blev der holdt rejsegilde.

I begyndelsen af 2024 står 132 nye boliger i Esbjerg klar til indflytning. Hirsehaven indeholder 11.500 kvadratmeter boliger fordelt på tre karréblokke i varierende højder samt et stort grønt rekreativt område for områdets beboere med grønne oaser, naturlegeplads og fitnessområde.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Raundahl & Moesby, som har udarbejdet lokalplanen for området for Heimstaden, der er bygherre.

Rejsegildet var godt besøgt, og Johan Elsass Nørby, Head of Asset Management i Heimstaden Danmark sagde blandt andet i sin tale:

– I begyndelsen af næste år flytter beboerne ind i Hirsehaven. I den bæredygtige og energivenlige ejendom som inviterer de grønne omgivelser ind i boligerne. I moderne boliger som henvender sig til mange forskellige familietyper. I Heimstaden Danmark glæder vi os til at byde vores kommende beboere velkommen og glæder os over det gode samarbejde, vi har haft med Raundahl & Moesby omkring byggeriet. En stor tak skal også lyde til håndværkerne, som har udført et flot arbejde indtil nu.

Raundahl & Moesby bygger 132 boliger i Hirsehaven i Esbjerg for Heimstaden. Den 23. marts blev der holdt rejsegilde. Foto: PR.
Raundahl & Moesby bygger 132 boliger i Hirsehaven i Esbjerg for Heimstaden. Den 23. marts blev der holdt rejsegilde. Foto: PR.

Og Karsten Rieder, direktør for Business Esbjerg, som også deltog i rejsegildet fulgte op:

– Opførelsen af Hirsehaven er endnu en positiv begivenhed i Esbjerg. At et af Europas førende boligejendomsselskaber igen investerer i byen viser, at Esbjerg er attraktiv og en understregning af det potentiale, der er i kommunen. De 132 nye moderne boliger i Hirsehaven kan samtidig bruges i arbejdet med at tiltrække endnu flere borgere til kommunen.

Bæredygtighed og DGNB Guld

Hirsehaven supplerer de tre karréer, som Heimstaden Danmark har i området i forvejen, og som bindes sammen af det nye rekreative område. Der er stor fokus på bæredygtighed og bæredygtige valg i byggeriet, som skal DGNB Guld certificeres.

Der etableres tre LAR bassiner, som opsamler regnvand og samtidig forskønner området, og parkeringsarealet udvides med en lang række el-ladestandere. Dertil kommer, at altanerne blandt andet fremstilles med et 25 procent mindre betonforbrug ved brug af højstyrkebeton.