Rejsegilde på 145 rækkehuse i Køge Nord

Torsdag den 8. september blev der fejret rejsegilde i Køge Nord, hvor råhusene til rækkehuse og fælleshus med gæsteboliger blev rejst.

Sammen med Casa kan Plushusene for tiden fejre flere fælles byggerier. Midt i august blev 148 boliger i Nivå afleveret, og så sent som onsdag den 7. september kunne Casa og Plushusene sammen fejre rejsegilde på et lignende projekt i Tømmerupparken i Tårnby.

I går blev var turen så komme til byggepladsen på Solvognen i det nordlige Køge i går, hvor Her opfører Plushusene sammen med Casa bygger 145 rækkehuse i en-to etager og et stort fælleshus som en del af Plushusenes bofællesskabskoncept. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Projektet er tegnet af Sweco i samarbejde med Arne Elkjær / Atkins Global som ingenuør og SLA som landskabsarkitekt. Rækkehusene bygges i forskelligfarvede tegl for skabe et varieret og levende udtryk. Som en del af projektet introduceres desuden et såkaldt energifællesskab.

– Via solpaneler på boligernes tage, vil beboerne kunne anvende strømmen fra solcellerne direkte. I tidsrum, hvor der ikke produceres strøm, benyttes øvrig grøn energi, som Plushusene indkøber samlet til hele bebyggelsen, udtaler administrerende direktør i Plushusene, Martin Kring.

Visualisering af Plushusene i Køge Nord.
Visualisering af Plushusene i Køge Nord.

Fordelt på flere forskellige projekter rundt omkring i landet skaber Plushusene og Casa sammen i alt 650 hjem, der alle står klar senest 2023. Foruden fællesskab lægges der blandt andet også vægt på bæredygtighed.

– Plushusene i Køge Nord er certificeret til DGNB-guld. I Casa har vi en målsætning om, at vi vil certificere 95 procent i guld i 2023. En ambitiøs målsætning der stiller store krav til alt, lige fra dygtige håndværkere til dokumentation. Det er spændende at være med til at sætte et bæredygtigt aftryk i branchen, udtaler projektchef på Køge Nord, Mads Lennart Nielsen.

Byggeriet af de kommende rækkehuse i Køge blev skudt i gang, da året endnu var helt ungt.

Ud over Nivå, Tårnby og Køge står Plushusene bag bofællesskaber i Hedehusene, Ballerup og Hillerød samt i Lisbjerg ved Aarhus. Bag Plushusene står M+Invest og Nrep.