Rejsegilde på stort boligprojekt i Viborg

I Viborg Baneby bygger Dansk Boligbyg 51 lejeboliger for Ejegod Ejendomme og Vinding Gruppen. Der er netop afholdt rejsegilde på det store boligprojekt.

Den 24. maj havde Ejegod Ejendomme inviteret håndværkere, rådgivere, arkitekt, de kommende ejere hos Vinding Gruppen og byggeledelsen til rejsegilde for at markere en milepæl på boligbyggeriet i et af de sidste byggefelter i Viborg Baneby. Her opfører Dansk Boligbyg 51 boliger i totalentreprise.

Det skriver totalentreprenøren i en pressemeddelelse.

– Jeg synes, at processen har været fantastisk og til et stort 12-tal. For jeg er imponeret både over kvaliteten og forløbet. Det er kun seks måneder siden, vi havde første spadestik. Så det er godt gået, at vi allerede kan holde rejsegilde i dag, sagde direktør Jens Jakobsen fra Ejegod Ejendomme.

Ifølge Dansk Boligbyg har håndværkerne været udfordret af blandt andet lunefulde vejrguder. Et tjek hos DMI viser, at der over de seneste seks måneder har der været 70 dage med frostgrader, og der er faldet ikke mindre end 491 mm nedbør, skriver totalentreprenøren.

– Jeg har i perioden fulgt med i byggeriet stort set hverdag, og jeg har særligt i dage med frost, eller regn eller blæst været imponeret over, at arbejdet er fortsat i ufortrødent tempo. Jeg vil også gerne anerkende projektleder Claus Rønnow Traberg fra Dansk Boligbyg. Han gør hver dag et forbilledligt stykke arbejde på pladsen som projektleder, sagde Jens Jakobsen.

Fælles historie og tillid gør samarbejdet lettere

I Viborg Baneby bygger Dansk Boligbyg 51 lejeboliger for Ejegod Ejendomme og Vinding Gruppen. Der er netop afholdt rejsegilde på det store boligprojekt. Foto: PR.
I Viborg Baneby bygger Dansk Boligbyg 51 lejeboliger for Ejegod Ejendomme og Vinding Gruppen. Der er netop afholdt rejsegilde på det store boligprojekt. Foto: PR.

Fra 2019 til 2021 udførte Dansk Boligbyg en totalentreprise for Ejegod Ejendomme med 144 udlejningsboliger til PFA.

Det aktuelle byggeri er fire, fem og seks etager, inspireret af House of Industry med et let udtryk. To forskudte tagterrasser bliver til glæde og gavn for alle beboerne. Bygningens facade bliver lys, mens altaner, vinduer og murkroneprofiler får en gylden farve. Indvendigt får bygningen et stort atrium med lysindfald fra store glaspartier og fra et stort tagvindue.

Byggeriet af de 51 lejligheder blev påbegyndt i november 2022 og forventes afleveret i marts 2024. Ejendommen er på forhånd solgt til Vinding Gruppen, som bliver udlejere af boligerne.

Fakta om 51 lejeboliger i Viborg Baneby

Projektets omfang: 4.000 kvadratmeter med 51 boliger

Boligerne: To- og fire værelses lejligheder på cirka 68 og 94 kvadratmeter. Alle lejligheder får køkken-ø og en altan eller en terrasse.

Bygherre: Ejegod Ejendomme

Kommende ejer og udlejer: Vinding Gruppen

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg Vest

Arkitekt: Skala Arkitekter

Ingeniør: OJ Rådgivende Ingeniører

Kilde: Dansk Boligbyg.