Stor interesse for nye boliger i Sæby Bakker

Der meldes om stor interesse for Sæby Bakker, hvor der efter planen skal bygges 360 boliger. Innovater har netop købt en stor bid af første etape.

Sæby Bakker omfatter et areal på 151.500 kvadratmeter, og første etape består af 56 rækkehuse, 28 parcelhusgrunde samt yderligere 8.140 kvadratmeter byggeretter til rækkehuse.  Det fremgår af en pressemeddelelse fra Metropol Erhverv, som står for salget i området.

De 56 rækkehuse er fuldt udlejede mere end et år før, de står færdige, og der er i øjeblikket 35 på venteliste. Samtidig er 10 ud af 28 parcelhusgrunde allerede solgt til private købere. De 8.140 kvadratmeter byggeretter er netop blevet solgt til den aarhusianske projektudvikler Innovater.

– Vi har købt arealet på grund af den meget positive udvikling, som Sæby er inde i. Vi ser muligheder for at tiltrække både eksisterende sæbynitter og nye borgere til de kommende rækkehuse, og på længere sigt bliver området endnu mere attraktivt, efterhånden som byen udvikler sig i den retning, siger administrerende direktør Morten Lykke fra Innovater.

Hos erhvervsmæglerfirmaet Metropol Erhverv i Aalborg er partner Kim Christensen er glad for, at det har været muligt at tiltrække en af de store danske ejendomsudviklere til projektet.

Innovater har købt en stor del af første etape af Sæby Bakker. Metropol Erhverv står for salget. Foto: PR.
Innovater har købt en stor del af første etape af Sæby Bakker. Metropol Erhverv står for salget. Foto: PR.

– Vi er meget tilfredse med, at salget er gået godt, og at et område som Sæby Bakker kan tiltrække en af de store projektudviklere. Det vidner om, at det ikke bare er Aalborg, der spås en god udvikling i Nordjylland, men at man også har andre områder af Nordjylland inde på radaren. Det er vigtigt at have for øje for både politikere, udviklere og borgere.

Hos Sæby Bakker ApS har man oplevet stor interesse for området, og derfor sætter man allerede nu gang i anden etape, der består af boligejendomme i tre etager med udsigt over Kattegat.

– Anden etape består af 19.500 kvadratmeter byggeretter, der er øremærket til tre-etagers boliger. Vi har også mødt stor interesse for at etablere et seniorbofællesskab, og det er tanken, at cirka en fjerdedel af byggeretterne skal øremærkes til dette, forklarer en af ejerne bag Sæby Bakker, Jens Nielsen.

Han kan glæde sig over, at det endeligt er muligt at sætte spaden i jorden. En klage til Planklagenævnet fra en enkelt borger har nemlig holdt gravemaskinerne i garagen siden årsskiftet. I sidste uge kom der dog et positivt svar fra nævnet, der havde behandlet sagen og afvist klagen.