Sygehuset i Esbjerg udvider parkeringshus med tre etager.
Sygehuset i Esbjerg udvider parkeringshus med tre etager. Visualisering: Region Syddanmark.

I dag har det syddanske regionsråd besluttet at skaffe flere parkeringspladser til sygehuset i Esbjerg ved at udvide det eksisterende parkeringshus i Nørrebrogade med tre etager. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Sygehuset i Esbjerg står færdigt som Region Syddanmarks sydvestjyske akutsygehus. De 158 nye enestuer i den nye sengebygning er taget i brug. Sygehusets store udbygning kræver flere parkeringspladser.

Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg havde lagt to løsningsforslag frem – en udvidelse af det eksisterende parkeringshus i Nørrebrogade og et nybygget parkeringshus på hjørnet af Frodesgade og Østergade. Regionsrådet valgte altså i dag den første løsning.

– Jeg er glad for at et bredt flertal i regionsrådet bakker op om at en udvidelse af det eksisterende parkeringshus er den bedste løsning. Der er plusser og minusser ved begge løsninger, men samlet set giver en udbygning af de nuværende parkeringshus bedst mening. Ved at vælge den løsning, sikrer vi blandt andet, at sygehuset har de bedste udbygningsmuligheder på arealerne lige omkring sygehuset, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark.

Parkeringshuset i Nørrebrogade har i dag 600 pladser og vil med de 600 ekstra pladser i alt komme op på 1200 parkeringspladser.

Det vurderes, at udvidelsen af parkeringshuset kommer til at koste omkring 75-85 millioner kroner, og at udvidelsen kan være færdig senest i 1. kvartal 2023.

Bygherrerådgivningen på udvidelsen af parkeringshuset er sendt i udbud. Af udbudsmaterialet, som også omfatter udbud af bygherrerådgivning og mindre tekniske rådgivningsydelser i forbindelse med ombygning og modernisering af Sydvestjysk Sygehus samt renovering af Grindsted Sygehus, fremgår det, at udvidelsen af parkeringshuset eventuelt kan blive gennemført som OPP-projekt.

Med beslutningen om placering kan arbejdet med lokalplan og projektering gå i gang. Den endelige beslutning i regionsrådet om størrelse og konkret udformning tages, når lokalplanen foreligger. Det forventes at ske inden udgangen af 2020.

I dag er der omkring 1.000 parkeringspladser ved sygehuset i Esbjerg.