Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, har sat et vandtårn i Hald Ege til salg i samarbejde med Nybolig Viborg. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.
Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, har sat et vandtårn i Hald Ege til salg i samarbejde med Nybolig Viborg. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Ifølge Boliga har staten sat et bevaringsværdigt vandtårn til salg, og Nybolig Viborg er hyret til opgaven. Vandtårnet ligger på Videbechs Alle i Hald Ege, der ligger et par kilometer syd for domkirkebyen.

Indehaver af Nybolig Viborg, Anders Varming, fortæller til Boliga, at ejendommen allerede har vakt opsigt, selvom den kun har været på markedet i tre dage.

– Vi har kun annonceret denne unikke ejendom i få dage, og der har allerede været kæmpe interesse. Vi har været i kontakt med over hundrede interesserede potentielle købere, og det ser ud til, at interessen og dialogen fortsætter, siger ejendomsmægleren til Boliga.

LÆS OGSÅ: OMDANNELSE AF VANDTÅRNE – SYV AKTUELLE EKSEMPLER

Ifølge ejendomsmæglerkæden er vandtårnet er tegnet af arkitekt Søren Vig-Nielsen og opført i 1925. Tårnet ligger på en knap 2.880 kvadratmeter stor grund, som foruden vandtårnet rummer et 60 kvadratmeter stort udhus og en mindre, separat bygning.

Den separate bygning fungerer ifølge Nybolig Viborg som teknikrum for nogle forsyningsselskaber, der aktuelt lejer sig i vandtårnet og benytter det som sendestation.

Der er ifølge mægleren tale om “en udmærket passiv lejeindtægt”, der delvist kan drifte investeringen.

Vandtårnet har tidligere været ejet af Naturstyrelsen, inden den blev overdraget til statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, med henblik på salg. Prisen er sat til 1,2 millioner kroner.