Viborg FF vil bygge nyt træningsanlæg til 100 millioner

Superligaklubben Viborg FF vil bygge et nyt træningsanlæg til 100 millioner kroner. Klubben er klar til at købe en ny grund til formålet.

Ifølge TV Midtvest vil fodboldklubben Viborg FF investere 100 millioner kroner i et helt nyt træningsanlæg. Klubben er klar til at flytte fra det eksisterende træningsanlæg på Rughavevej i Viborg, skriver TV Midtvest.

– Lad os få købt den grund. Og så kan vi arbejde med flere modeller. Hvis tingene ikke helt udvikler sig, som vi håber på, kan det måske ikke blive Rolls Royce-modellen i begyndelsen, men så i stedet en Toyota-model; hvor faciliteterne så må blive bedre lidt efter lidt, siger administrerende direktør i Better Collective, Jesper Søgaard, der er én af fire ejere af den midtjyske fodboldklub, i episode syv af TV Midtvest egen dokumentarserie “For Enhver F*cking Pris”.

Ifølge mediet har Viborg FF et akut behov for bedre baner. Der skal efter planen etableres hybridbaner og en kunstgræsbane, så Superligaholdet kan løfte træningsniveauet.

I bestræbelserne på at kunne udvikle klubben i en positiv retning blev aktiemajoriteten i Viborg FF i juni 2021 solgt til en investorgruppe bestående af viborgenserne Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen, der er stiftere af milliardvirksomheden Better Collective, samt brødrene Alexander og Christoffer Reedtz, der ejer og driver selskabet Football Radar, der er blandt verdens førende selskaber indenfor statistik og analyse i fodboldverdenen.

De nye investorer skød 42,3 millioner kroner ind i Viborg FF og overtog 70 procent af aktierne i selskabet.

Trods coronarestriktioner kom Viborg FF ud af regnskabsåret 2020/2021 med et lille overskud på godt 1 million kroner. Klubben havde en nettoomsætning lidt over 25 millioner kroner.