Viga Real Estate køber lejligheder på Frederiksberg af Citybyg. Prisen lyder på knap 20 millioner kr. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.
Viga Real Estate køber lejligheder på Frederiksberg af Citybyg. Prisen lyder på knap 20 millioner kr. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Det danske ejendomsselskab med base i København, Viga Real Estate, har netop udvidet deres portefølje med købet af en ejendom fra 2017 på Frederiksberg. Ejendommen på Roskildevej 33A og B har seks etager og er opdelt i 47 ejerlejligheder på mellem 47-55 kvadratmeter. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den velbeliggende ejendom, oplyser erhvervsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

Viga Real Estate har siden deres første opkøb i marts 2021 udvidet deres portefølje løbende. Ifølge tinglysningen betaler selskabet 119,7 millioner kroner for ejendommen på Roskildevej.

– Ejendommen passer perfekt ind i vores nuværende portefølje og lever op til de krav, som vi har. Dels ligger den godt placeret på Frederiksberg, og dels er der en fin mængde boligenheder. Derudover ligger lejlighederne inden for det, vi betegner som micro-living segmentet, hvilket vi har haft rigtig gode erfaringer og oplevet lav tomgang i nogle af vores lignende ejendomme, udtaler Christian Glæemose, CIO hos VIGA Real Estate.

Sælger af ejendommen er Citybyg, som holder til i Aalborg, men har ejendomme i hele landet.

– Vi har mere end 15 års erfaring med ejendomsudvikling inden for både nybyggeri og renovering af eksisterende ejendomme over hele landet. Vores primære fokus er på boliger, hvor vi gør en dyd ud af at skabe moderne lejligheder med fleksible rum. Størstedelen af vores projekter beholder vi selv, men vi er også åbne for salg, hvis den rette mulighed er der, som tilfældet er med Roskildevej, udtaler Robert Madsen, administrerende direktør i Citybyg.

– Vi gik i gang med projektet af Roskildevej i starten af 2016 og et år senere havde vi bygget bro mellem de to tilstødende huse – et gammelt boligbyggeri fra 1934 og et moderne kollegie fra 2006, og 47 lejligheder blev skabt, fordelt på fem etager.

VIGA Real Estate forvalter i dag 21 boligudlejningsejendomme med over 550 boligenheder i København, men ambitionerne stopper ikke her.

– Vi fokuserer på boligudlejningsejendomme som ligger inden for 20 minutters transport til København. Vi betragter København som en “sikker havn” med en befolkningstilvækst, som skaber stor international efterspørgsel – især inden for beboelsesejendomme. Vi har ambitioner om at nå en porteføljeværdi på 500 millioner euro (3,72 milliarder kroner, red.) ved udgangen af 2023 og købet af Roskildevej 33 er et skridt på vejen, siger Christian Glæemose.

Mæglersamarbejde banede vejen

EDC Erhverv Poul Erik Bech København har formidlet salget af Frederiksberg-ejendommen efter at Bjørn Gervø fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde fik sagen ind.

– Vi har haft kontakt med ejer af ejendommen siden den blev opført i 2017 og bistod der med 1. gangs udlejningen af boligerne. Vi har efterfølgende løbende haft kontakt og dialog med sælger – og da det blev besluttet at ejendommen skulle sælges, løste vi opgaven, udtaler Bjørn Gervø, projektchef og partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Lone Thuen, investeringschef og ejendomsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, glæder sig over at have bistået med handlen.

– Ejendommen er meget velindrettet, idet alle lejligheder har selvstændige køkkener og enten egen altan eller adgang til fælles altan. Derudover er der fælles haveanlæg og et godt gårdmiljø, hvor beboerne kan mødes eller nyde det gode vejr. Vi ønsker Nybyg tillykke med salget og Viga Real Estate tillykke med købet, udtaler hun.