Nu er Frederiksberg Svømmehal snart klar til at åbne

Efter en renovering åbner Frederiksberg Svømmehal igen i juni 2024. Svømmehallen er blevet overdraget til Frederiksberg Kommune.

I januar 2022 opsagde Frederiksberg Kommune samarbejdet med Skou Gruppen, der dengang var hovedentreprenør på renoveringen af Frederiksberg Svømmehal.

VM – Viuff & Mørkebæk overtog entreprisen, og sammen med totalrådgiveren Cowi har hovedentreprenøren nu svømmehallen til Frederiksberg Kommune.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Svømmehallen skulle oprindeligt renoveres for 70 millioner kroner, men regningen endte med at løbe op i over 200 millioner kroner.

Svømmehallen genåbner i juni måned, så de næste måneder fokuserer Frederiksberg Kommune på forberedelse af idriftsættelse.

Læs også: Udvikler bag projekt med 64 boliger på Frederiksberg

Forberedelserne indebærer blandt andet færdiggørelse af saunaer og vandrutsjebane, generel indflytning, oplæring af nyt personale og sidste finish, skriver kommunen.

– Afleveringen er en stor milepæl i ethvert stort byggeri, og den har netop fundet sted i Frederiksberg Svømmehal. Jeg glæder mig enormt meget til at byde alle Frederiksbergs borgere og gæster velkommen i juni måned, når vi fejrer genåbningen af vores smukke og historiske svømmehal, der fylder 90 i år, udtaler borgmester Michael Vindfeldt (S).

Formålet med renoveringen har været at løfte svømmehallen fra 1934 til nutidens standarder inden for miljø og sikkerhed. Samtidig har renoveringen skullet udføres med respekt for svømmehallens arkitektur og karakter.

Læs også: Kommune indgår forlig med arkitektfirma

Blandt andet vil man kunne nyde mosaikker af Vilhelm Lundstrøm fra perioden 1933 til 1937, der efter grundig konservatorbehandling nu fremstår med fornyet farveglød.

Samtidig vil rutsjebanen vende tilbage i en ny grøn farve, som er blevet afstemt efter svømmehallens oprindelige farvesætning. Rutsjebanen har samme længde på 105 meter og vil sno sig i samme forløb som tidligere.

Fakta om Frederiksberg Svømmehal

  • Svømmehallen er en af de ældste i Danmark, men også en af de mest komplicerede af slagsen på grund af den tekniske struktur. Renoveringen blev igangsat på grund af myndighedskrav, da mange af de grundlæggende systemer var helt slidt op. Det er dermed primært bassinområderne, der har været omfattet af renoveringen.
  • Frederiksberg Svømmehal er tegnet af arkitekt Aage Sigurd Kjelgaard Lauritzen med inspiration fra de romerske bade, og den blev indviet 17. maj 1934.
  • Vilhelm Lundstrøms fem smukke mosaikker er blevet nænsomt renset i tæt dialog med Nationalmuseet, og de fremstår nu levende og klare i deres originale farver. Mosaikkerne har en højde på op til fem meter og betragtes som hovedværker inden for dansk monumentalkunst.
  • Kommunen har sammen med Nationalmuseet udarbejdet en farvestrategi til svømmehallens mange forskellige rum, der tager udgangspunkt i bygningens oprindelige farver.
  • Den populære vandrutsjebane vender tilbage i en grøn udgave med sine 105 meter snoede forløb, der er identisk med den tidligere rutsjebane. Dog er landingskarret nu placeret på en måde, der sikrer fri passage langs hele promenaden i salen med 25 meter bassinet.

Kilde: Frederiksberg Kommune.