Fem entreprenørvirksomheder blev i april prækvalificeret til at give tilbud på hovedentreprisen på det nye stadion, der skal bygges i Aarhus.

Efter indledende møder valgte fire af virksomhederne at afgive tilbud på opgaven, og nu er det i en pressemeddelelse offentliggjort, at det bliver A. Enggaard, som skal føre bygge- og anlægsarbejdet i mål.

– Det nye fodboldstadion bliver opført i et partneringsamarbejde. Derfor er det en vigtig milepæl at nå, at vi nu får hovedentreprenøren med på holdet, og vi er meget tilfredse med, at valget er faldet på A. Enggaard, siger Hardy Pedersen, der er projektdirektør for Kongelunden.

I hovedentreprise skal A. Enggaard stå for den samlede udførelse af byggeprojektet. Den nordjyske entreprenørvirksomhed skal således både stå for nedrivning af det nuværende og udskældte stadion samt for byggeriet af det nye stadion for enden af Stadion Allé i Aarhus.

LÆS OGSÅ: STOR TILTRO TIL TIDSPLAN OG BUDGET FOR NYT STADION I AARHUS

LÆS OGSÅ: NYT STADION TIL KVINDEFODBOLD I AARHUS RYKKER NÆRMERE

AGF skal afvikle sine superligakampe på banen i hele sæsonen 2024, mens nedrivningen af blandt andet hovedbygningen er i gang.

– Formålet med partneringmodellen er i et åbent samarbejde mellem bygherre, totalrådgiver og hovedentreprenør at skabe og realisere det bedst mulige projekt inden for de økonomiske rammer og til tiden. Der bliver med andre ord brug for et hold og samarbejde i superligaen, og det er jeg overbevist om, at vi får med A. Enggaard som hovedentreprenør og Zaha Hadid og Sweco som totalrådgiver på projektet, understreger Hardy Pedersen.

Andre vigtige medspillere er AGF som bruger og Rambøll som bygherrerådgiver.

Det nye stadion har et samlet budget på 650 millioner kroner. Heraf er 585 millioner kroner afsat til selve stadionbyggeriet og totalrådgivningen, mens den resterende del går til nedrivning af det eksisterende stadion og bygherrerelaterede omkostninger.

Der har været lidt forskellige udmeldinger om kapaciteten på det kommende stadion, men det får i hvert fald plads til et sted mellem 20.000 og 24.000 tilskuere.

Foruden A. Enggaard var MT Højgaard, NCC, Norstern og Aarsleff. A.

Enggaard har i øvrigt masser af erfaring med store byggeprojekter i Aarhus. Den nordjyske entreprenør har blandt andet stået bag udviklingen af Ceres Byen og store projekter i forbindelse med omdannelsen Gellerupparken.