Visualisering af det kommende børnehus på Torvevej i Skovlunde. Det skal tjene som inspiration for det kommende børnehus ved Platanbuen.
Visualisering af det kommende børnehus på Torvevej i Skovlunde. Det skal tjene som inspiration for det kommende børnehus ved Platanbuen.

Kort før jul besluttede politikerne i byrådet at sætte gang i udbuddet af et nyt børnehus på Platanbuen.

Der er afsat 65 millioner kroner til projektet, men på byrådsmødet i december 2023 besluttede politikerne at fremrykke og frigive 10 millioner kroner.

– De fremrykkede midler skal blandt andet anvendes til at sættes et EU-udbud i gang og til anlæg af parkeringsplads, sagde formand for Børne- og Skoleudvalget, Peter Als (S), på byrådsmødet.

LÆS OGSÅ: AART TEGNER NYT BØRNEHUS I UDVIKLINGSOMRÅDE I BALLERUP

– Børnehuset bygges med inspiration fra det kommende børnehus på Torvevej og vil udgøre cirka 2.000 kvadratmeter fordelt på to etager og med et samlet udendørs lege- og opholdsareal på cirka 3.200 kvadratmeter, oplyste han videre.

Børnehuset skal have plads til 160 børn, som kan se frem til at boltre sig i rammer, der efter planen certificeres til DGNB-guld.

Kommunen har generelt noget af en opgave foran sig med at få bygget institutioner, idet der tilsyneladende er travlt under lagnerne i hovedstadskommunen. Gennem de seneste fem år har kommunen fået over 350 flere børn i alderen 0-6 år.

Projektet blev da også allerede udbudt i totalentreprise i begyndelsen af januar.