Plejehjemmet Toftehaven i Ballerup skal udvides med 48 plejeboliger. Visualisering: Pluskontoret Arkitekter.
Plejehjemmet Toftehaven i Ballerup skal udvides med 48 plejeboliger. Visualisering: Pluskontoret Arkitekter.

Entreprenørvirksomheden JFP var med en entreprisesum på godt 83 millioner kroner udpeget til at stå for at udvide Plejehjemmet Toftehaven i Ballerup for Boligselskabet Baldersbo, men entreprenøren gik konkurs i sommeren 2022.

Først forsøgte boligselskabet at få en anden entreprenør til at overtage opgaven, men efter tætte forhandlinger måtte man sande, at man ikke kunne få enderne til at mødes.

Udvidelsesprojektet måtte derfor ud i et nyt udbud i efteråret 2023, men det gjorde ikke sagen bedre.

C.C. Contractor, Dansk Boligbyg, GVL, Adserballe & Knudsen samt Jønsson blev prækvalificerede til at overtage projektet, men de indkomne bud lå langt højere end det oprindelige maksimumbeløb fra 2021.

Baldersbo har derfor meddelt, at boligselskabet ikke kan gennemføre projektet under de gældende økonomiske rammer.

På den anden side står Ballerup Kommune og tripper for at få gang i udvidelsen. Kommunen ​​​​har brug for de kommende plejeboliger. Efter samråd med Baldersbo vil kommunen derfor lukke den gamle sag fra 2021 og starte forfra, så økonomien i stedet vil være omfattet af maksimumbeløbet for 2024. Så nu sker der snart noget.

LÆS OGSÅ: NYINDRETTEDE KONTORER KLAR TIL FREMVISNING I HØJHUS I BALLERUP

– Byggeriet forventes opført i perioden 2025-2026 og altså med indflytning i starten 2027, oplyste borgmester i Ballerup Kommune, Jesper Würtzen (S), de politikerne på et byrådsmøde den 29. januar godkendte den nye økonomiske ramme.

Den lyder nu på godt 105 millioner kroner, hvoraf 84 millioner kroner er til entrepriseudgifter. Derudover skal der opføres 845 kvadratmeter servicearealer for 41 millioner kroner.

Plejehjemsudvidelsen er tegnet af Pluskontoret Arkitekter med Nordconsult som ingeniør. Det samlede boligareal kommer til at omfatte 3.120 kvadratmeter.

Der opføres 48 plejeboliger på hver især 65 kvadratmeter og med ét værelse. Huslejen forventes at komme til at ligge på 8.910 kroner om måneden eksklusive forbrugsudgifter.

Boligselskabet Baldersbo er Ballerup kommunes største boligselskab med mere end 3.700 lejemål fordelt på bydelene Ballerup, Måløv og Skovlunde.

Boligselskabet ejer og administrerer både familieboliger, ungdomsboliger, ældreboliger og plejehjem, daginstitutioner samt Hedegårdens Butikscenter, der ligger i tilknytning til en af boligselskabets afdelinger.