Sommerhusområderne summede som aldrig før af tysk – og dansk – snak i påsken i år, hvor sommerhusudlejningen satte ny rekord for april.

Der var i alt 2,2 millioner overnatninger i udlejede feriehuse, hvilket er det højeste overnatningstal for en april nogensinde, oplyser Danmarks Statistik.

Efter to år med coronarestriktioner – og stort set ingen udenlandske gæster – vendte især de tyske gæster tilbage til de danske feriehuse og stod for 1,6 millioner overnatninger.

Til gengæld bød påsken ikke på en gentagelse af sidste års ekstraordinært store antal danske gæster i feriehusene. I april 2022 var der 510.700 danske overnatninger – et fald på 35 procent i forhold til 2021.

Men det er dog stadig højere end før pandemien, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Home.

Gyldne muligheder for at leje ud

– Sommerhusferie er blevet ekstra populært under corona. Tyskerne er tilbage i Danmark, der er et trygt og sikkert ferieland, og der er flere samtidig danske feriegæster end før Corona i de danske udlejningshuse. Samlet set betyder det gyldne muligheder for at leje sit sommerhus ud, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen, der også fortæller, at mange familier har købt et sommerhus i løbet af 2020 og 2021.

Også for resten af året tegner sommerhusudlejningen lyst med 17 procent flere bookinger end på samme tidspunkt sidste år.

Stigningen skyldes ifølge Danmarks Statistiks tal primært, at de tyske bookinger er gået frem med 54 procent, mens de danske bookinger næsten er halveret i forhold til sidste år. Især maj og juni er populære, mens august er på samme høje niveau som sidste år. Bookingerne for juli ligger 6 procent under sidste år.

– Verden er blevet mere åben igen, og der er en opsparet lyst til at rejse ud på ferie, men samtidig er der mange, der de seneste to år har fået øjnene op for at sommerferie i Danmark og i sommerhus også kan noget, vurderer Henrik Hauthorn Jensen fra Home.