EjendomDanmark lancerer opdateret standardlejekontrakt for erhverv og nye ESG-klausuler

I samarbejde med flere advokatfirmaer lancerer EjendomDanmark en opdatering af standarderhvervslejekontrakten med tilhørende ESG-klausuler.

EjendomDanmark lancerer nu en ny og opdateret standarderhvervslejekontrakt med tilhørende ESG-klausuler, der kan benyttes ved genforhandling og indgåelse af nye erhvervslejekontrakter.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra brancheorganisationen, som siden år 2000 har udbudt en kontraktskabelon for erhvervslejeforhold.

Ifølge EjendomDanmark er markedet under løbende forandring, og især fokusset på ESG vokser i disse år. Det er baggrunden for, at den opdaterede standarderhvervslejekontrakt lanceres.

Flere af EjendomDanmarks medlemmer har bidraget med blandt andet viden og egne paradigmer.

Med til udarbejdelsen har været Husen Advokater, Poul Schmith / Kammeradvokaten, Accura og Bech-Bruun.

– Samarbejde er essentielt, når vi i fællesskab skal være klar til at møde både nutidens og fremtidens behov. Derfor er jeg dybt taknemmelig for, at så mange dygtige kræfter har været en del af at videreudvikle standardkontrakten, der kommer hele branchen til gode, udtaler Lena Hartmann, juridisk direktør i EjendomDanmark.

Læs også: Stigning på 75 procent i ledige lagerarealer på halvandet år

– ESG har fået stor betydning for samfundet og vores medlemmer. Derfor er jeg glad for, at fælles bidrag fra branchen har været med til at udvikle et sæt nye klausuler, der understøtter denne udvikling og også hjælper de mindre medlemmer til at kunne løfte denne opgave i fremtiden.

I de nye ESG-klausuler er der taget højde for de rapporteringskrav, som både udlejere og lejere i fremtiden kan forvente at skulle opfylde.

At EjendomDanmark nu har fokus på at tilpasse produkterne til en virkelighed, hvor ESG fylder stadigt mere, falder ifølge Mette Qvist, underdirektør i EjendomDanmark, helt i tråd med markedets generelle fokus på ESG.

– Fremtiden skal være grøn. Vores opgave er også at omforme det til noget brugbart de steder, hvor medlemmer i praksis støder på ESG-krav og -forventninger. Udarbejdelsen og opdateringen af erhvervslejekontrakten og de tilhørende klausuler er et eksempel på, at samarbejde er vejen frem på hele den grønne dagsorden. Ligesom de fungerer i samspil med Real ESG – The Real Estate Reporting Framework og andre værktøjer, siger hun.