Dokumentar retter fokus på udlejere af bordelejendomme. Foto: Kompagniet/TV 2.
Dokumentar retter fokus på udlejere af bordelejendomme. Foto: Kompagniet/TV 2.

En ulovlig sexindustri lever ifølge en pressemeddelelse fra TV 2 i bedste velgående i Danmark. Danske bagmænd udnytter udenlandske kvinder og tjener styrtende med penge på, at kvinderne sælger sex.

Det afdækker i en ny TV 2-dokumentar, Bordellernes bagmænd, i to episoder, der kan ses på på TV 2 og TV 2 Play i aften og onsdag den 1. maj. Dokumentaren afdækning løber over flere måneder, mediet.

Ifølge TV 2 foregår den ulovlige bordeldrift i lejligheder, på villaveje og i faldefærdige huse langt ude på landet.

Læs også: Politikere forbyder nedrivning af bevaringsværdig gård fra 1877

– Det her er som at standse vand ned ad et bjerg, fordi indtjeningen er så enorm. Altså, der er internationale organisationer og kloge hoveder, som siger, at det her er helt på højde med narko- og våbenhandel. Så pengenes magt gør, at det er næsten umuligt at komme til livs, udtaler Tom Nørskov, specialkonsulent i Central Efterforskning, Midt- og Vestjyllands Politi.

Udlejere af ejendomme til bordeller

I sexindustrien er der en lang kæde af bagmænd, der tjener penge på, at kvinder sælger sex. De bagmænd, der organiserer rejsen hertil. Dem, der driver bordellerne i Danmark. Og så de danske bagmænd, som TV 2 Dokumentar sætter fokus på. Nemlig dem, der lejer gamle huse og lejligheder ud til prostitution og tjener styrtende med penge på det.

Det kaldes medvirken til rufferi – og det er ifølge TV 2 ulovligt. Man må ifølge loven nemlig ikke tjene penge på, at andre sælger sex, skriver mediet.

For at komme helt tæt på udlejerne og for at undersøge, hvordan det ulovlige sexmarked fungerer, går TV 2 Dokumentar undercover med skjult kamera i prostitutionsmiljøet.

Med udgangspunkt i hundredvis af sexannoncer på nettet kommer journalisterne på sporet af flere danske bagmænd.

Læs også: Tidligere bordel til salg for 24 millioner kroner

Bagmændene fortæller, at de tjener 30.000-50.000 kroner om måneden på udenlandske kvinder, der sælger sex og betaler husleje til dem, skriver TV 2.

Ifølge TV 2 vides det ikke med sikkerhed, hvor stort prostitutionsmarkedet er i Danmark. Den seneste opgørelse er fra 2020, hvor det nationale forskningscenter VIVE anslår, at 4.500 personer sælger sex i Danmark. På en enkelt dag finder TV 2 Dokumentar 1.859 annoncer fra personer, der tilbyder sex.