Gammel skøjtehal i Gladsaxes omdannes til eksperimentarium

Gladsaxe får en ny skøjtehal. Derfor skal den gamle skøjtehal i kommunen som et femårigt, bæredygtigt eksperimentarium rumme nye aktiviteter.

Gammel skøjtehal i Gladsaxes omdannes til eksperimentarium. Foto: Gladsaxe Kommune.
Gammel skøjtehal i Gladsaxes omdannes til eksperimentarium. Foto: Gladsaxe Kommune.

I Gladsaxe bliver der bygget en ny skøjtehal. Lige ved siden af byggeriet står den gamle skøjtehal fra 1960’erne, som ikke længere skal være skøjtehal. Køleanlægget skal slukkes, og isen skrabes af banen. Men den gamle skøjtehal bliver kun lukket og slukket for en kort bemærkning. Ambitionen er nemlig, at de fysiske rammer i den gamle skøjtehal skal genanvendes og rumme nye aktivitetsmuligheder, fællesskaber og liv i et femårigt eksperimentarium. Det skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen vil i løbet af foråret invitere aktører til at byde ind med deres kreative idéer til, hvordan den gamle skøjtehal kan fyldes med nye aktiviteter til glæde for borgerne.

– Den gamle skøjtehal skal fyldes med nye aktiviteter og fællesskaber for borgerne. Vi håber mange forskellige aktører byder ind med gode idéer og vi opfordrer til nye samarbejder, så forskellige former for aktiviteter kan foregå samtidigt og blive inspireret af hinanden. Der skal i mere end én forstand være højt til loftet og plads til at eksperimentere, siger Christina Rittig Falkberg (R), formand for Fritids- og Idrætsudvalget i Gladsaxe Kommune.

Gammel skøjtehal i Gladsaxes omdannes til eksperimentarium. Foto: Gladsaxe Kommune.
Gammel skøjtehal i Gladsaxes omdannes til eksperimentarium. Foto: Gladsaxe Kommune.

I slutningen af marts bliver udbud med de specifikke krav til aktørerne godkendt. Herefter vil der blive afholdt Åbent Hus, hvor interesserede kan se hallen og de fysiske rammer, møde hinanden, drøfte muligheder og stille spørgsmål.

I juni vil der være frist for at indsende projektforslag og til september mulighed for at præsentere og uddybe forslag for Fritids- og Idrætsudvalget, repræsentanter fra idrætten i Gladsaxe og et bedømmelsesudvalg bestående af fageksperter.

I efteråret beslutter Fritids- og Idrætsudvalget endeligt, hvem der overtager hallen.

Læs mere om proces, ambitioner og udbud her.

Om den gamle skøjtehal

Den gamle Gladsaxe Skøjtehal er oprindeligt bygget som et udendørsanlæg i 1960, og der blev i 1962 påført tag og facader.

Den 1. april 1971 overtog Gladsaxe Kommune skøjtehallen. Bygningen har løbende gennemgået udviklings- og renoveringstiltag. I 2022 blev det besluttet at bygge en ny skøjtehal.

Kilde: Gladsaxe Kommune.