Administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson. Foto: PR.
Administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson. Foto: PR.

2019 blev et fremragende år for ejendomsinvesteringerne i AP Ejendomme. AP Ejendomme sluttede nemlig året med et afkast på 16 procent, hvilket er det bedste afkast, som AP Ejendomme har opnået i mere end 15 år, lyder det i en pressemeddelelse fra pensionskassen.

Administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er særdeles godt tilfreds med det høje afkast for 2019.

– Vores flotte afkast er båret af, at vi har fokus på gode beliggenheder, når vi opfører ejendomme rundt om i landet. Markedet har udviklet sig i overensstemmelse med de forventninger, vi har haft på ejendomsområdet, og det har været en medvirkende årsag til det flotte afkast, fortæller Peter Olsson.

AP Ejendomme arbejder ud fra en strategi om at opføre ejendomme i danske byer med et aktivt erhvervsliv, hvor der også er mulighed for uddannelse og en god infrastruktur. Samtidig er det afgørende, at AP Ejendomme har adgang til de bedste placeringer i de pågældende byer.

– Vi har en klar strategi om, at vi bygger ejendomme i kommuner, hvor befolkningstallet stiger, og hvor fremtidsprognoserne viser, at der også i fremtiden vil være en befolkningstilvækst. Den strategi har vist sig at holde stik og er en væsentlig årsag til afkastet for 2019, siger Peter Olsson.

For at sikre pensionskunderne de bedst mulige afkast udvikler AP Ejendomme selv sine projekter fra bunden af.

– Vi står selv for at finde grundene og for selve byggeriet sammen med kompetente entreprenører og rådgivere. Det betyder, at AP Ejendomme selv får den fulde avance, der er ved udvikling af ejendomme. Det giver os et større råderum i lejeniveauet, og i sidste ende kan vi dermed skabe endnu bedre afkast til gavn for kunderne, siger Peter Olsson.

AP Ejendomme opfører ejendomme i hele landet og har i øjeblikket ejendomme under opførsel i Aarhus, København, Silkeborg, Odense, Horsens, Holbæk, Fredericia, Kolding og Viborg.