Velliv og Nordstern står bag bofællesskabet Kilehaven i Birkerød. Visualisering: Nordic Office of Architecture.
Velliv og Nordstern står bag bofællesskabet Kilehaven i Birkerød. Visualisering: Nordic Office of Architecture.

Velliv har planer om at investere en milliard kroner i bofællesskaber, og første skud på stammen er Kilehaven i Birkerød.

Nordstern har udviklet projektet sammen med pensionskassen og er ligeledes totalentreprenør på byggeriet af bofællesskabet i den nordsjællandske by.

Byggeriet blev sat i gang den 5. april, oplyser totalentreprenøren i en pressemeddelelse.

Kilehaven vil bestå af cirka 9.200 kvadratmeter boliger fordelt på otte punkthuse med i alt 110 nye boliger. Hertil kommer et fælleshus.

Projektet er planlagt til at stå færdigt i 2025 og sigter mod at opfylde kravene i den nye EU-taksonomi og opnå DGNB Guld-certificering.

Læs også: Udvikler vil bygge rækkehuse på Strandvejen i Vedbæk

– Udviklingen og opførelsen af Kilehaven ligger i tråd med Nordsterns ambition om at skabe mere bæredygtige boligløsninger, der lever op til fremtidens krav. Med dette projekt tager vi et vigtigt skridt mod at realisere vores mål om, at minimum 70 procent af vores nybyggerier skal overholde EU-taksonomiens krav inden 2030, udtaler koncerndirektør Torben Modvig fra Nordstern.

Velliv fremhæver også vigtigheden af Kilehaven som et skridt mod at realisere visionen om fællesskabsorienterede boligformer for flere generationer, hvor der i Vellivs koncept vil være en Boligfællesskabsvært, som bidrager med fællesaktiviteterne.

– Vi har en målsætning om at skabe et attraktivt boligområde til og for beboere med fokus på grønne områder og højt til himlen. Mennesker på tværs af generationer har brug for at være sammen. Derfor har Velliv fokus på, at områdets udformning skal understøtte fællesskaber og være et socialt grundlag for beboerne, udtaler Solveig Rannje, ejendomsdirektør hos Velliv.

Projektet på Bregnerødvej i Birkerød er tegnet af Nordic Office of Architecture i samarbejde med Niras og landskabsarkitekter fra Arkplan.