Venstre vil sælge hovedkontoret Carlsminde i Søllerød i Holte i Rudersdal Kommune.
Venstre vil sælge hovedkontoret Carlsminde i Søllerød i Holte i Rudersdal Kommune.

Venstre sætter den fredede ejendom Carlsminde i Søllerød til salg. Det fortæller partisekretær Christian Hüttemeier til Politiken.

– Nu går der en proces i gang. Der skal findes en køber, og det er et specielt sted. Vi går og arbejder med det lige så stille, siger Christian Hüttemeier til avisen.

Carlsminde har været Venstres hovedkontor siden 1971, men partiet vil rykke i nye lokaler tættere på Christiansborg.

Beslutningen om at sælge Carlsminde blev taget af Venstres forretningsudvalg i august sidste år, fordi ejendommen ifølge partiet er utidssvarende, skriver Politiken.

Og den har da også en del år på bagen. Carlsminde er er opført 1751 i rokokostil. Den fredede ejendom indeholder 12 værelser, et køkken og to badeværelser fordelt på 651 kvadratmeter.

Da Venstre overtog landstedet i 1971, måtte partiet hoste op med 1 million kroner for ejendommen.

Det rækker dog næppe for en eventuelt ny køber. I oktober 2020 blev ejendommen offentligt vurderet til 12 millioner kroner, hvoraf grundværdien udgør 7,5 millioner kroner.

Ejendommen ligger på en 6.360 kvadratmeter stor grund på Søllerødvej 30. I nabolaget finder man blandt andet Søllerød Slot samt Michelin-restauranten Søllerød Kro, hvis ejer er involveret i et større byudviklingsprojekt i Vanløse.