Hostrup have på Frederiksberg har sit eget postnummer. Foto: Heimstaden Danmark.
Hostrup have på Frederiksberg har sit eget postnummer. Foto: Heimstaden Danmark.

Hostrup Have blev opført i funktionalistisk stil i 1935-1936, og er tegnet af arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen. Bebyggelsen på Frederiksberg består af 680 lejligheder, og 30 erhvervslejemål, og den udmærker sig ved at have sit eget postnummer.

Ejeren af Hostrup Have er Heimstaden, som i 2017 købte den 65.000 kvadratmeter store ejendom for 1,7 milliarder kroner, da andelsboligforeningen bag ejendommen gik konkurs.

Det svenske ejendomsselskab har hyret Byens Tag & Facade, som skal stå for at renovere ejendomskomplekset. Projektet udføres i tæt samarbejde med Hostrup Have, Heimstaden og Arkitektfirmaet H+TNT, der ivaretager totalrådgivningen i forbindelse med projektet, skriver Byens Tag & Facade i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: NOGLE AF DANMARKS ÆLDSTE RÆKKEHUSE SKAL RENOVERES

– Det er klart, at det er en stor opgave vi står overfor. Det er den største sag i Byens Tag & Facades historie, og selvom vi er stolte, og ved vi kan løfte den, går vi alligevel til den med enorm ydmyghed. Personligt glæder jeg mig mest over at vi får muligheden for at stille med et stort hold af kolleger, og vise at det ikke er tomme ord når vi siger at vi dyrker holdsport. Jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med en lang række kolleger over en længere årrække, udtaler Christian Falkner Birkholm, der er byggeleder i Byens Tag & Facade.

Projektet indbefatter udskiftning af cirka 12.500 kvadratmeter tegltag, komplet vinduesudskiftning og fuld omfugning af alle murede facader.

Der er tale om en betydelig opgave for Byens Tag & Facade med en ordreværdi på 155 millioner kroner. Arbejdet påbegyndes i sensommeren 2023 og står på i tre år.

– Som Christian siger, kommer vi til at stille med det største hold af kolleger nogensinde på ét projekt, på Hostrup Have. Det glæder vi os rigtig meget til. Vi dyrker holdsport, uanset hvor stort projektet er. Det er dér magien opstår. Så selvom det er det absolut største projekt i Byens Tag & Facade til dato, ryster vi overhovedet ikke på hånden. Hele projektet falder vel ind under vores kernekompetencer, og vi ved at vores hold kan løfte opgaven, siger Casper Borgen Larsen, administrerende direktør i Byens Tag & Facade.

LÆS OGSÅ: BEVARINGSVÆRDIG EJENDOM PÅ FREDERIKSBERG HAR FÅET EN OVERHALING

Byens Tag & Facade blev grundlagt i 2008, og i sommeren 2021 blev virksomheden opkøbt af svenske Facadgruppen.

– Ordren på Hostrup Have er ikke kun rekordstor for Byens Tag & Facade. Det er den også for os som moderselskab i Fasadgruppen, da det er en af de største sager vi har haft i koncernen. Det siger sig selv at det er med til at cementere vores position på det danske marked. Fasadgruppen har store ambitioner, både i norden og på det danske marked, og med en ordre på denne størrelse viser vi vores styrke som koncern. Byens Tag & Facade er den rette entreprenør til at løfte opgaven, siger Peter Andersen, forretningsområdechef Fasadgruppen Danmark.