Byggeri af 52 rækkehuse i Svenstrup er sat i gang

I dag gik spaden i jorden i Svenstrup og markerede dermed en milepæl for opførelsen af 52 rækkehuse på Sigynbakken syd for Aalborg.

I december 2022 vedtog politikerne i byrådet i Aalborg en ny lokalplan for et 32 hektar stort område ved Runesvinget og Gammel Viborgvej i Svenstrup. I alt skal der bygges 52 nye rækkehuse i et plan på Sigynbakken.

De opføres i et samarbejde mellem HusCompagniet som totalentreprenør, PFA som investor og Deas som bygherrerådgiver, og nu sættes byggeriet i gang.

Det skriver Deas i en pressemeddelelse.

– Svenstrup er en af Aalborg Kommunes største byer, og er meget attraktiv både for børnefamilier og seniorer. Det er positivt, at der bliver investeret i bæredygtige byggerier i byen, der med sin naturskønne beliggenhed og gode forbindelser har alt det, en moderne by skal rumme, udtaler Lasse Frimand Jensen (S), borgmester i Aalborg Kommune.

De nye boliger bliver mellem 85 og 110 kvadratmeter store, og boligerne bygges med en målsætning om at blive certificeret til DGNB Guld, når projektet står færdigt. Projektet er desuden det første i PFA’s rækkehuskoncept.

– Vi glæder os til at komme i gang med opførelsen af projektet og er rigtig glade for samarbejdet med HusCompagniet. At bygge med en totalentreprenør, der er vant til at udvikle ejerboliger, gør os trygge i både kvaliteten og processen. Vi ser frem til at kunne tilbyde de kommende beboere rækkehuse i høj kvalitet med tæt adgang til både daginstitutioner, natur og kort afstand til Aalborg centrum, udtaler Peter Morgan, Head of Real Estate hos PFA Ejendomme.

Læs også: Plan for 230 boliger i Aalborg er godkendt efter fire år

Målgruppen for de kommende boliger er både børnefamilier og seniorer, oplyses det.

– Her er i den grad tale om et projekt, hvor det er muligt at bo i et rækkehus i naturskøn beliggenhed, og det er en fornøjelse, at projektet nu for alvor får luft under vingerne. Vi er stolte af at være med som bygherrerådgiver fra de første ide-faser til de nye hjem står klar i 2026, udtaler Steen Amstrup, Head of Building Services & Consulting hos DEAS Group.

Koncerndirektør hos HusCompagniet, Martin Ravn Nielsen, udtrykker stolhed over at være en del af projektet som totalentreprenør.

– Vi sætter stor pris på samarbejdet med Aalborg Kommune og PFA, og vi ser frem til at levere 52 rækkehuse i høj kvalitet bygget med udgangspunkt i vores trygge forretningsmodel, udtaler siger Martin Ravn Nielsen, koncerndirektør hos HusCompagniet.

Kort om projektet

  • Nyt område syd for Svenstrup og Godthåb med både rækkehuse og parceller
  • 52 boliger i klassisk HusCompagni-kvalitet.
  • Målgruppen er både børnefamilier og seniorer.
  • Bebyggelsen forventes certificeret til DGNB Guld, når projektet står færdigt.
  • Rækkehuse færdiggøres i etaper og byggeprocessen vil vare fra januar 2024 til maj 2026.

Kilde: Deas.