Byggeri af nyt sundhedshus i Støvring har overhalet tidsplanen

Tirsdag den 16. maj var der rejsegilde på det kommende, nye sundhedshus i Støvring. Byggeriet er første led i et større projekt, og det er foran tidsplanen.

Formand for sundhedsudvalget i Rebild Kommune, Lene Schmidt Aalestrup (C). Foto: PR.
Formand for sundhedsudvalget i Rebild Kommune, Lene Schmidt Aalestrup (C). Foto: PR.

Tirsdag den 16. maj var der rejsegilde på Sundhedshuset i Støvring. Det kommende sundhedshus bliver 5.200 kvadratmeter stort, hvoraf cirka 3.200 kvadratmeter kommer til at rumme det kommunale sundhedscenter.

Entreprenørfirmaet Lars Pedersen & Søn står for byggeriet, der nu er cirka en fjerdedel gennemført. Det er en lille smule mere end planlagt på nuværende tidspunkt, oplyser Rebild Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunen understregede formand for sundhedsudvalget i Rebild Kommune, Lene Schmidt Aalestrup (C), sin begejstring gennem hele sin tale til de fremmødte. Hun har været med helt fra starten, hvor ideerne tog form, om at samle flere af Rebild Kommunes forskellige grene indenfor sundhed et sted, skriver kommunen.

– Det er en glædelig dag, hvor vi fejrer en vigtig milepæl for et byggeri, der virkelig vil løfte sundhedsområdet i Rebild. Sundhedshuset bliver et vigtigt samlingspunkt og fundament for vidensdeling, synergier og sundhedsfaglige fællesskaber. Lige fra de højere specialiserede sundhedsfaglige områder, til de forskellige frivillige, der dagligt bidrager til borgernes sundhed, som en vigtig del af Rebilds mange sundhedstilbud, sagde Lene Schmidt Aalestrup.

Rejsegilde på nyt sundhedshus i Støvring. Foto: Rebild Kommune.
Rejsegilde på nyt sundhedshus i Støvring. Foto: Rebild Kommune.

Sundhedshuset skal efter planen stå klar i 2024, men udviklingen i området stopper ikke der.

Derefter kommer der også almene boliger og private praksisser.

Hele området er på lige knap 45.000 kvadratmeter, og Lars Pedersen & Søn har indgået aftale om køb af arealet.

Entreprenørfirmaet skal i samarbejde med Himmerland Boligforening sørge for, at der bliver bygget omkring 250-300 almene boliger fordelt på i alt 8.800 kvadratmeter.

Fra 2012 til 2022 steg indbyggertallet Støvring med over 31 procent, og byen er dermed blandt de hurtigst voksende byer i Danmark.