Bygma Gruppen udpeger ny klima- og bæredygtighedsdirektør

Elnaz Ehsani blev i 2020 præsenteret som ny klima- og bæredygtighedschef hos Bygma. Nu skifter hun cheftitlen ud med rollen som direktør.

Bygma har været en tur i egne rækker for at finde sin nye klima- og bæredygtighedsdirektør. Elnaz Ehsani er tiltrådt stillingen per 1. maj, efter at have varetaget rollen som koncernens klima- og bæredygtighedschef siden september 2020. Det oplyser Bygma Gruppen i en pressemeddelelse.

Koncernchef i Bygma Gruppen, Peter H. Christiansen, kalder i meddelelsen Elnaz Ehsani for det naturlige valg. Han peger på, at udnævnelsen som direktør er en anerkendelse af hendes indsats og virksomhedens skabte resultater inden for klima og bæredygtighed.

– Den bæredygtige udvikling hos Bygma har de seneste år være markant, og her har Elnaz Ehsani spillet en vital rolle. Det gælder både internt og eksternt, og hun er en af de afgørende årsager til, at vi i dag står stærkt i vores bestræbelser med at være på forkant med kundernes behov for professionel og kvalificeret sparring inden for ansvarligt byggeri, udtaler Peter H. Christiansen.

Med 2023 fulgte en række nye klimakrav i bygningsreglementet med det formål at nedsætte udledning af CO2 og andre drivhusgasser – understøttet af et krav om LCA-beregninger for nye byggerier.

LÆS OGSÅ: BYGMA ANSÆTTER NY ØKONOMIDIREKTØR

Den nye virkelighed har for mange af byggebranchens SMV’er skabt usikkerhed over reglerne for bæredygtig dokumentation. Det har Bygma, anført af Elnaz Ehsani, arbejdet ‘med at afhjælpe gennem blandt andet deres dokumentationsplatform ProffDok.

– Usikkerheden har blandt mange SMV’er været stor, blandt andet hos håndværksmestrene, fordi der mangler information og klare retningslinjer i forbindelse med eksempelvis mindre byggesager. Vi ønsker at være håndværkernes foretrukne sparringspartner, og vi har set det som vores ansvar at understøtte dem på bedst mulig vis, så de alle er gearet til at investere i bæredygtig vækst og den grønne omstilling, siger Elnaz Ehsani.

LÆS OGSÅ: BYGMA LØFTEDE OMSÆTNINGEN I 2022

Den nye klima- og bæredygtighedsdirektør forklarer, at Bygma blandt flere konkrete tiltag har holdt klimaseminarer for landets håndværkere, ligesom de har oprustet markant i form af bæredygtighedskonsulenter i alle landsdele. Endelig har Bygma lanceret et bæredygtigt univers, der effektivt og hurtigt give håndværkerne overblik over gældende lovkrav og ansvar i bæredygtige byggeprocesser.

Dokumentation og viden

Elnaz Ehsani er uddannet civilingeniør fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet) med speciale i energi og indeklima. Hun har som klima- og bæredygtighedschef drevet og i høj grad defineret den bæredygtig dagsorden hos Bygma Gruppen.

– Vi har brugt de seneste år på at uddanne medarbejdere og kunder, samt forstå kundernes behov i værdikæden og skabe et professionelt dokumentationsværktøj, der sparer kunderne for utrolig meget tid og besvær. Det arbejde er vi kommet rigtig langt med takket være vores mange stærke interne kompetencer, og jeg glæder mig enormt til fremadrettet at rykke os yderligere på området, siger den nye direktør, Elnaz Ehsani.