Carl Ras åbner på Østre Gjesingvej i Esbjerg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg.
Carl Ras åbner på Østre Gjesingvej i Esbjerg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg.

Lige nu sker der store ting på Østre Gjesingvej 9 i Esbjerg. Carl Ras åbner i ejendommen, der også huser Ikea og den svenske tøjkæde Lager157.

EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg har formidlet udlejningerne og er i fuld gang med at finde en lejer til det sidste lejemål, oplyser erhvervsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

– Vi har længe villet opstarte en butik i Esbjerg, men manglede at finde en helt rigtig placering og ejendom, der passede til os og vores kunders behov, siger Jesper Nør Jensen, projektleder i Carl Ras.

– Det får vi her i et attraktivt erhvervsområde, der tilmed er tæt på motorvej, hvilket gør det meget nemt for vores kunder at finde os. Så beliggenheden gjorde det store udslag i vores valg.

Carl Ras indtager 1.200 kvadratmeter i ejendommen.

– Vi fik nøglerne til lejemålet i begyndelsen af året, så vi er i fuld gang med at få optimeret og indrettet til vores ønsker. Vi får lavet nye gulve og vægge, og inventar får vi i Uge 7 eller 8, og så regner vi med at være helt på plads og åbningsklar engang i marts-april 2023. Og det glæder vi os meget til. Nu ser vi bare frem til at kunne åbne op og tilbyde vores kunder en efterspurgt butik i et attraktivt og lettilgængeligt område i Esbjerg, udtaler Jesper Nør Jensen.

Købte tom ejendom

Ole Vium Pedersen købte i begyndelsen af 2022 den 5.000 kvadratmeter store boksejendom for 23,5 millioner kroner. Ejendommen er opdelt i fire lejemål, hvorfra Ikea i sommeren 2022 åbnede sit køkken-, bad- og soveværelseskoncept samt “click & collect”. Da Ole Vium Pedersen overtog ejendommen for ét år siden, stod den tom for lejere.

– Da jeg først overtog ejendommen, var den ikke specielt attraktiv for nye lejere, så det betyder alt at få så kompetente og kendte lejere ind, der løfter ejendommen og området til nye højder. Det har krævet lidt tålmodighed, men vi er meget tilfredse med det lejemix, vi har nu. Lejerne komplimenterer hinanden godt og har skrevet under på nogle længerevarende kontrakter, så vi er meget tilfredse, udtaler Ole Vium Pedersen.

Forinden Carl Ras flyttede Lager157 ind på 1.895 kvadratmeter, hvorfra den svenske virksomhed langer tøj over disken. Tekstiludbyderen har indtil videre to butikker i Danmark, men er også repræsenteret i Finland, Norge og allermest i moderlandet Sverige.

Ét lejemål tilbage

Der er endnu ét lejemål tilbage i ejendommen. Lejemålet ligger mellem Ikea og Lager157 og har tidligere været hjemsted for en stor sportsbutik. Jesper Ølgaard Bloch, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg, har formidlet udlejningen af de øvrige lejemål i ejendommen.

– Vi er glade for at have bistået udlejer med nogle gode lejere, hvor samarbejdet mellem os, udlejer og senest Carl Ras har været udbytterigt for alle parter. Vi fortsætter jagten på at finde en lejer til det sidste lejemål også. Det sidste lejemål på Østre Gjesingvej 9 rummer 908 kvadratmeter og er en regulær boksbutik med flere interessante anvendelses- og indretningsmuligheder. Lejemålet tilbyder godt seks meters loftshøjde, gode parkeringsfaciliteter og veletablerede adgangsforhold til og fra ejendommen. Så der er tale om en attraktiv boksbutik i Esbjergs største retailområde, Esbjerg Nord, som nu altså kun har en boksbutik tilbage, udtaler Jesper Ølgaard Bloch.

Selvom ejendommen ikke er fuldt udlejet, er det altså ikke hvem som helst, der får lov at leje sig ind. Det skal være den rette virksomhed, der kan bidrage med synergi til ejendommen.

– Det sidste lejemål vil være attraktivt for mange. Vi har da nogle kriterier for, hvem vi gerne vil have ind, men de kan også være lidt svære at definere. Forhåbentlig finder vi en god lejer, der passer godt ind i ejendommen og det lejemix, vi har i dag. Vi har med vilje holdt kortene lidt tæt og først lige aktiveret lejemålet nu her, så vi kan tage det hele i et tempo, der giver mening for os og finde den helt rigtige lejer. Jeg glæder mig til den fremadrettede proces og håber på et positivt resultat, siger Ole Vium Pedersen.