Danbrit flytter ind i nyt domicil på Østhavnen i Aalborg

Sidste år blev første spadestik taget til et nyt kontor- og lagerbyggeri på Østhavnen i Aalborg, og nu har Danbrit så taget det 8.500 kvadratmeter store domicil i brug, ligesom man har sikret sig muligheden for at udvide yderligere i fremtiden.

Østhavnen i Aalborg har budt en ny beboer velkommen. I 2021 indgik batterigrossisten Danbrit Akkumulator og Port of Aalborg en aftale om opførelsen af et nyt domicil med tilhørende kontor- og lagerfaciliterer. For nylig blev de nye lokaler taget i brug, oplyser havneselskabet i en pressemeddelelse.

Indvielsen af de nye faciliterer sker efter flere år med solid vækst, der har øget behovet for plads, lyder det fra Port of Aalborg.

– I de senere år har pladsmangel været en udfordring. Nu har vi fået ekstra lagerkapacitet og samlet det ét sted, og at vi så samtidig kan kombinere det med nye kontorfaciliteter, er kun en fordel. Heldigvis er byggeriet skredet planmæssigt frem efter et godt samarbejde med både Myhlenberg Byg A/S og Port of Aalborg, så vi nu kan komme godt på plads, udtaler administrerende direktør hos Danbrit Akkumulator Hugo Møller.

Den veletablerede batterigrossist er agentur for Varta- og Bosch-batterier og sælger blandt andet start- og traktionsbatterier til det voksende marked hos autogrossister og -forhandlere.

LÆS OGSÅ: TIDLIGERE UNIVERSITETSBIBLIOTEK I AALBORG ER SOLGT

Danbrit flytter ind i nyt domicil på Østhavnen i Aalborg. Foto: PR.
Danbrit flytter ind i nyt domicil på Østhavnen i Aalborg. Foto: PR.

Med den nye placering ser Danbrit Akkumulator gode muligheder for at fortsætte udviklingen.

– Da tankerne om et nyt domicil spirede, var det naturligt for os at kigge mod den østlige del af Aalborg, hvor en stor del af erhvervsudviklingen i regionen foregår. Med den nye placering er vi placeret tæt på vores fragtcentral og kan på den måde drage fordel af de logistiske muligheder, området tilbyder. Samtidig har vi mulighed for at udvide, hvis der opstår behov for det. Så på den måde er placeringen ideel, forklarer Hugo Møller.

Nyt erhvervsområde skal understøtte vækst hos lokale

Den 8.500 kvadratmeter store bygning er opført på Port of Aalborgs udstykning Ankeret ved Østhavnen i Aalborg. Et område, der i disse år gennemgår en større forandring med nye erhvervsfaciliteter og rekreative omgivelser.

LÆS OGSÅ: INVESTORER FORDOBLER VÆRDIEN AF NEDLAGT PLEJEHJEM I AALBORG

– Vi vil gerne skabe rammerne om et stærkt erhvervsområde, der fungerer som vækstkatalysator for lokale virksomheder. Derfor er vi naturligvis glade for at byde Danbrit Akkumulator velkommen i deres nye domicil, som er en vigtig del af udviklingsplanen i området, lyder det fra Senior Commercial Manager, Real Estate, hos Port of Aalborg, Jeppe Faber.

– Foruden det nye domicil kunne vi tidligere på året indvie vores nye kontorhus C-House, som også ligger på Ankeret, og hvor flere lejere allerede er flyttet ind. Det vidner om den store interesse for at placere sig i området, hvor der ikke kun er gode logistikmuligheder, men også mulighed for at samarbejde med andre aktører på tværs af værdikæden, slutter han.