Danmarks billigste hus til salg ligger i Fåre i Lemvig Kommune. Foto: John Frandsen.
Danmarks billigste hus til salg ligger i Fåre i Lemvig Kommune. Foto: John Frandsen.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Det er blevet dyrere at købe og eje et hus. Boligpriserne er flere steder på det højeste niveau nogensinde – og varmepriserne skyder i vejret.

Men hvis du stadig drømmer om at blive husejer, kan du lige nu slippe billigt fra det i den lille vestjyske by Fåre, der ligger 14 kilometer syd for Lemvig. Det er nemlig her, at Danmarks billigste hus ifølge boligsøgningssiden Boliga.dk netop nu er til salg. Villaen er bygget i 1947 og ligger på Fårevej 33.

Huset ramte markedet for nyligt med et ganske beskedent prisskilt på 135.000 kroner for 75 kvadratmeter bolig med to værelser i stueplan og en kælder i samme størrelse. Der er tale om en klassisk bungalow i røde mursten fra 1940’erne. Til huset hører desuden en udstue på 18 kvadratmeter og en 1.000 kvadratmeter stor grund. Huset mangler dog et par kærlige hænder for at stå klar til indflytning.

Det fortæller ejendomsmægler Torben Sørensen fra mæglerbutikken John Frandsen, der har huset til salg.

–  Som prisen indikerer, så trænger den til en kærlig hånd, men for få midler kan den blive god og beboelig. Der er tale om et insolvent dødsbo, og vi har allerede haft de første fremvisninger, da prisen er attraktiv for rigtig mange. Køberne kan være alt fra en enlig eller førstegangskøber, håndværkertypen, der vil bruge det som en investering med henblik på udlejning til en familie, som ønsker en billig bolig, siger han til Boliga.dk.

Et af landets billigste boligområder

Lemvig Kommune, hvor huset ligger, er ikke just et af de steder, hvor huspriserne er eksploderet i løbet af opsvinget på boligmarkedet under coronakrisen, men lidt er der dog sket.

Bare siden sidste år ved samme tid er den gennemsnitlige kvadratmeterpris på de udbudte villaer og rækkehuse i området ifølge Boliga.dk steget ni procent, så den i dag ligger på lige over 7.600 kroner.

Det er dog stadig i den lave ende af spektret. Lemvig er nemlig den sjette billigste kommune i landet at købe hus i.

Villaen i Fåre – som ligger udenfor Struer omtrent ti kilometer fra Vesterhavet – er dog langt billigere. Her får du nemlig en kvadratmeter for 1.800 kroner.

Se Danmarks billigste hus her.