Stor bevilling til nyt musik- og kulturhus i Nørre Nissum. Foto: PR.
Stor bevilling til nyt musik- og kulturhus i Nørre Nissum. Foto: PR.

En lille gruppe ildsjæle i Nørre Nissum har i godt tre år arbejdet på at etablere et nyt musik- og kulturhus med koncertsal, øvelokaler og plads til kreativ udfoldelse i de gamle seminariebygninger, der i dag huser VIAs læreruddannelse i Nørre Nissum.

Nu er de kommet et stort skridt nærmere målet efter en donation på 8 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal – bedre kendt som A.P. Møller Fonden. Det skriver Via University College i en pressemeddelelse.

Styregruppen bag projektet består af repræsentanter fra VIA University College, Nørre Nissum Borgerforening samt Skolebyen Nørre Nissum.

– Vi er selvfølgelig meget glade for den flotte bevilling fra A.P. Møller Fonden. Det giver os mod på, at vi kan lykkes med det her projekt. Vi har planer om at totalrenovere den gamle lovsangssal ud mod Gudumvej samt en række tilstødende undervisnings- og øvelokaler. Derudover vil vi gerne etablere en åben café, så byen får et nyt flot samlingssted for musik, teater, foredrag og mange andre lokale kulturaktiviteter, udtaler Ove Damgaard, der er formand for Nørre Nissum Borgerforening, i meddelelsen.

Finansiering er næsten på plads

Næste skridt i projektet er ifølge borgerforeningsformanden at få den sidste finansiering på plads. Med A.P. Møller Fondens støtte på 8 millioner kroner, VIA University Colleges støtte på 4 millioner samt en bevilling fra Færch Fonden på 500.000 kroner er der nu i alt samlet 12,5 millioner kroner ind.

Etableringsomkostningerne er vurderet til 14,8 millioner kroner, så der mangler altså 2,3 millioner kroner, før finansieringen er helt på plads.

– Vi håber også, at Lemvig Kommune vil se positivt på at hjælpe os med at få de sidste midler på plads. Det har vi tidligere oplevet ved andre lignende projekter, så det har vi da også en forventning om vil gøre sig gældende her. For det er et fantastisk projekt, der løfter hele Nørre Nissum som kultur- og uddannelsesby, siger Ove Damgaard.