Pædagog har succes med containerhotel i Harboøre

I Harboøre har pædagog Helle Langer skabt sit drømmejob – et kulturhus, koncertsted og containerhotel, det er fuld booket hele sommeren, og som hun derfor udbygger med yderligere 100 fod af det populære rå stål.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Oprindeligt er hun uddannet pædagog, men for fire år siden skulle der ske noget andet. Helle Langer startede et projekt, der i dag rummer kulturhus, koncertsted og containerhotel i den lille vestjyske by Harboøre med godt 1.400 indbyggere.

– Hvis jeg ville noget kreativt, skulle jeg pendle til en af de større byer. Jeg blev lidt provokeret af, at det altid var mig, der skulle flytte mig både for arbejde og for kultur. Så jeg tænkte – hvad nu hvis man lavede et sted, der var så godt, at folk ville køre herud for en aften?

– Jeg har ingen erfaring med at arrangere koncerter eller at have overnattende gæster – udover på sofaen. Det var angstprovokerende at skulle lave så kæmpestort et sats i så lille en by, fortæller Helle Langer i en pressemeddelelse.

Hun har været fuldt beskæftiget med 18b, som stedet hedder, siden åbningen i 2018.

Det startede som kulturhus, men der gik ikke lang tid, før muligheden for overnatning blev efterspurgt. Derfor gik jagten på en unik og vedligeholdelsesfri løsning gik ind. Valget faldt på skibscontainere.

– Kombinationen af det kolde tunge stål udvendigt, som indenfor er beklædt med varm birketræsfinér, giver en fed kontrast mellem det bløde og det hårde. Der er et utal af sommerhuse og værelser til leje, men vores store, klodsede container er den eneste af sin slags, og det trækker folk til, udtaler Helle Langer.

Succesen får hende nu til at udvide med tre nye 20 fods containere til overnatning samt en 40 fods container, det skal rumme fælles køkken og bad til den lille container-ferieby.

Det er nordjyske Boxit, der står bag de nye specialdesignede containere, som Helle Langer og hendes hold selv står for at tegne og opbygge indvendigt.

Containerne, der er skåret til og justeret efter individuelle ønsker, er blevet populært, oplever de hos Boxit, som derfor er i gang med at etablere en helt ny afdeling, som primært skal arbejde med specialdesignede containere.

– Flere og flere erhvervskunder ønsker specielle designs, og dem vil vi selvfølgelig gerne hjælpe. Det er typisk døre og vinduer, men også komplicerede specialløsninger, der skal laves, og det siger noget om, at containere ikke længere kun bliver brugt til fragt, men har rigtig mange forskellige og kreative anvendelsesmuligheder, udtaler salgschef i Boxit Kim Viggo Ørbæk Jensen.

Flere gæster samme arbejdsstyrke

18b kan huse 230 gæster indendørs og cirka 350 på udendørsarealerne, mens containerhotellet har 8 sovepladser, der nu udvides til 14. Den fyrreårige vestjyde regner kun med at få endnu mere travlt, når de nye containere tages i brug.

– Vi kommer til at få endnu flere gæster i huset, og det glæder vi os selvfølgelig meget til min mand og jeg selv, men også alle de ufrivilligt frivillige – vores familie og venner, der altid er med. Når alle står samlet i bunden af koncertsalen, er jeg virkelig glad og stolt over, at de vil være en del af det hele. Jeg er giraffen, der arbejder her og holder styr på tingene, men jeg deler hele stedet med min familie.