Anders Stouge, direktør i DI Byggeri. Foto: Sif Meincke.
Anders Stouge, direktør i DI Byggeri. Foto: Sif Meincke.

Regeringen og aftalepartierne bag Finansloven har besluttet at droppe den såkaldte såkaldt ”lagerbeskatning” – en planlagt skat på værdien af erhvervsejendomme, der udlejes. Det vækker glæde og lettelse hos DI Byggeri.

Lagerbeskatningen ville betyde, at værdistigninger i forbindelse med eksempelvis energirenoveringer af ejendomme løbende ville blive beskattet, skriver DI Byggeri i en pressemeddelelse.

– Det er en rigtig god nyhed for den grønne omstilling af ejendommene, at regeringen og aftalepartierne dropper lagerbeskatningen. Dermed undgår udlejerne at få et skattesmæk for klimainvesteringer som efterisolering, skift til nye ruder og grønnere varmekilder i erhvervsejendomme. Det er fornuftigt set af regeringen, udtaler Anders Stouge, direktør i DI byggeri.

Den nu droppede skattestigning var ifølge DI Byggeri generelt ubegrundet, men også dårligt timet for ejendomsbranchen, der ifølge brancheorganisationen i forvejen er påvirket af turbulente tider med stigende renter, inflation, tilbageholdende investorer og materialepriser, som fortsat ligger på et højere niveau end før Ruslands invasion af Ukraine.

– Ejendomsbranchen løfter allerede et stort ansvar i forbindelse med den grønne omstilling. Energirenoveringer i den størrelsesorden branchen allerede leverer er en bekostelig affære, og det er simpelt ikke retfærdigt, hvis det skal resultere i et skattesmæk, udtaler Anders Stouge-

– Der har så længe skatten har været på tale været en formodning om, at det ville blive mere vanskeligt at opkræve skatte lige så simpelt og effekt hos udenlandske selskaber som hos de danske. Dermed ville man risikere at stille danske selskaber ringere end udenlandske ejendomsinvestorer og konkurrenter, slutter han Anders Stouge.