Gammel brandstation i Slagelse bliver til 100 lejligheder

Nu kan den gamle brandstation på Rytterstaldstræde i Slagelse omdannes til 100 lejligheder. Det har et flertal i byrådet godkendt.

Indehaver af Slagelse Homes og grundlægger af JN Meat, John Sashi Nielsen. Foto: PR.
Indehaver af Slagelse Homes og grundlægger af JN Meat, John Sashi Nielsen. Foto: PR.

Et flertal af politikerne i byrådet i Slagelse har endeligt vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for at omdanne den gamle brandstation på Rytterstaldstræde i centralt i byen til 100 boliger.

Bag projektet står selskabet Slagelse Homes ved John Sashi Nielsen, der blandt andet er grundlægger af JN Meat, der flere gange er kåret til verdens bedste bøfproducent – senest i 2021. John Sashi Nielsen er derudover blandt andet også medindehaver af Vilcon Golfhotel samt en lang række ejendomsrelaterede selskaber.

Der lægges op til, at lejlighederne i det nye projekt på Rytterstaldstræde etableres i forskellige størrelser som både familieboliger, seniorboliger og ungdomsboliger, så de nye boliger både kan tiltrække studerende, enlige, familier og ældre til midtbyen i Slagelse. I alt kan der bygges 6.600 kvadratmeter boliger i et etagebyggeri i to-seks etager. Netop højden på byggeriet har været til diskussion.

Gammel brandstation på Rytterstaldstræde i Slagelse omdannes til boliger. Visualisering fra Lokalplanen.
Gammel brandstation på Rytterstaldstræde i Slagelse omdannes til boliger. Visualisering fra Lokalplanen.

– Jeg har fuld forståelse for, at man kan synes, at fem og seks etager kan være for meget. Det kan give nogle skyggepåvirkninger og så fremdeles. Men jeg synes, at man har taget rigtigt meget hensyn hele vejen rundt i forhold til den måde, som man nu har valgt at udfærdige lokalplanen på, sagde formand for Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget, Anders Koefoed (V) på byrådsmødet.

Det var et flertal bestående af 18 politikere fra henholdsvis Venstre, Konservative, SF og De Radikale, der fik stemt lokalplanen igennem.

Visualisering fra Lokalplanen.
Visualisering fra Lokalplanen.

Imod stemte 12 politikere fra henholdsvis Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Enhedslisten samt løsgænger Anders Nielsen.

Bebyggelsen planlægges som en U-formet karrébebyggelse mellem Kærlighedsstien mod syd, Priorgade og Ridehuspladsen mod øst og eksisterende etageboliger i mod nord. Den opføres i to etager mod Kærlighedsstien og det eksisterende villakvarter og i op til seks etager på hjørnet mod parkeringspladsen på Ridehuspladsen.

Visualisering fra Lokalplanen.
Visualisering fra Lokalplanen.

De øverste etager mod Priorgade, Rytterstaldstræde og Kærlighedsstien skal udformes, så facaden hælder indad. Inspirationen stammer fra Papirøen i København.

Facader skal udføres i teglsten eller beklædes med teglsten, og den skal brydes af vertikalt orienterede elementer langs vinduespartierne. Elementerne kan fremstå som en del af facaden eller monteres over en del af vinduespartiet, fremgår det af lokalplanen.

Lokalplanområdet omfatter udover den gamle brandstation også et areal, der tidligere er anvendt til kolonihaver og nyttehaver.