I samarbejde med Lokal og Holscher Nordberg vil Boligforeningen 3B transformere Herlev Gamle Skole i et nyt boligprojekt.
I samarbejde med Lokal og Holscher Nordberg vil Boligforeningen 3B transformere Herlev Gamle Skole i et nyt boligprojekt.

Ifølge Herlev Bladet vil Boligforeningen 3B rive Herlev Gamle Skole på Herlev Bygade ned.

Ejendommen er indrettet med 53 ældre- og handicapboliger, men Iris Gausbo, formand for Boligforeningen 3B, oplyser i en pressemeddelelse, at boligerne ikke er tidsvarende. De skal derfor erstattes af et nybyggeri.

– Det er en gammel skole, som blev lavet om til boliger for cirka 30 år siden. Det bærer boligerne tydeligt præg af, og det mærker vi som beboer dagligt. Jeg synes, byggeplanerne virker fantastiske, udtaler Iris Gausbo ifølge Herlev Bladet.

Læs også: Herlev gør plads til 5.400 boliger i ny bydel

– Det vil være en lettelse for os nuværende beboere at komme over i noget helt nyt. Jeg håber også, det kan være med til at gøre det mere attraktivt at flytte i en ældre- eller handicapvenlig bolig, så snart behovet opstår, og samtidig ikke gøre en flytning så “farlig”, som de fleste oplever det.

Boligforeningen ved endnu ikke, hvor mange boliger det nye byggeri skal rumme, men efter planen skal der både være ældre- og handicap- og familieboliger i et byggeri i to-fem etager.

3B samarbejder med Lokal og Holscher Nordberg om projektet. Der forventes tidligst byggestart i 2026.