Byrådet i Kolding godkendte den 30. januar økonomien i et projekt med 23 almene familieboliger i Hvidkærgårdsparken i Vamdrup. Bag projektet står AAB Kolding og Bovia.

Projektet blev i juni 2020 godkendt med en samlet anskaffelsessum på 46,6 millioner kroner. Det blev derefter sendt i licitation, men priserne var over den godkendte anskaffelsessum, og projektet har derfor afventet gunstigere priser, så økonomien kan hænge sammen.

Nu er det så blevet godkendt med en samlet anskaffelsessum på 52,2 millioner kroner, hvoraf entrepriseudgifterne udgør godt 36 millioner kroner.

Ifølge Fyens.dk skal Tømrer- og snedkerforretningen Jørgen Lund Frederiksen stå for byggeriet.

Læs også: Nyt boligområde med tiny houses i Kolding

Niels Klausen, der er byggechef hos AAB/Bovia, melder over for avisen om pæn interesse for boligerne, som forventes klar til indflytning i juli 2025.

– Det ser forholdsvist fornuftigt ud, og nu håber vi selvfølgelig, at der kommer godt gang i tingene i den kommende tid, siger han til Fyens.dk.

Projektet har et samlet etageareal på 2.173 kvadratmeter og omfatter tre forskellige boligtyper, der alle opføres i ét plan.

Der etableres seks to-værelsesboliger med et gennemsnitligt areal på 75 kvadratmeter og en forventet månedlig husleje på omkring 6.730 kroner samt ti tre-værelsesboliger med et gennemsnitligt areal på 94 kvadratmeter og en forventet månedlig husleje på omkring 8.430 kroner.

Endeligt etableres syv fire-værelsesboliger med et gennemsnitligt areal på 112 kvadratmeter og en forventet månedlig husleje på godt 10.000 kroner.

Læs mere om projektet her.