Hærvejsparken er første skridt i realisering af helhedsplan for Rødekro bymidte

Rødekro står i disse år over for en udvikling efter helhedsplanen for Rødekro bymidte i december blev vedtaget af byrådet. Nu har fondsmidler fra Nordea-fonden og midler fra udviklingspuljen i Rødekro gjort det muligt at realisere Hærvejsparken som første projekt fra helhedsplanen.

Nordea-fonden har i dag offentliggjort, at de giver 936.000 kroner til realisering af Hærvejsparken, som er en af flere indsatser i Aabenraa Kommunes helhedsplan for Rødekro. De resterende midler findes i Udviklingspulje Rødekro. Anlægget forventes påbegyndt i sensommeren, og målsætningen er at parken står færdig inden udgangen af 2023. Det skriver Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

– For det første vil jeg gerne rose det store, lokale arbejde, der bliver gjort i Rødekro. Med en engageret arbejdsgruppe i spidsen kan vi nu for alvor komme i gang med arbejdet i helhedsplanen. Jeg glæder mig meget til, at parken står færdig og borgere og gæster i Rødekro kan få endnu mere ud af byen, siger Dorte Soll (S), der er formand for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter.

– Jeg er desuden glad for, at Nordea-fonden har set med positive øjne på vores projekt, som kommer til at rumme en lang række bæredygtige tiltag, herunder fokus på flora, fauna og biodiversitet.

Hærvejsparken bliver omdrejningspunktet for bymidten og Rødekros nye grønne identitet. Det bliver en bypark i centrum, som skaber en ramme for fællesskab. Ud over en række grønne udtryk, så bliver midten af parken markeret af Rødås, historiske forløb som et forløb, borgere og gæster kan nyde. Parken skal være et naturligt centrum i den grønne stationsby, Rødekro.

– Fondsmidlerne gør, at vi kan få flere detaljer med i projektet, og vi kan lave parken i et lidt større omfang end først troet. Det giver hele byen et løft, og jeg er vildt glad for, at vi kan efterleve den efterspørgsel, vi har fået fra flere af byens borgere, der har ment, at der snart skulle gøres noget ved bymidten, siger Helle Lausten, der er formand for udviklingsrådet i Rødekro.

– Vi får rigtig god opbakning fra lokale borgere i Rødekro, og det er vi meget glade for. Folk er gode til at byde ind, og der er samtidig et stærkt samarbejde med Komet-butikkerne i området, så vi også får deres input med.