Hellevad Vandmølle til salg. Foto: Lilienhoff.
Hellevad Vandmølle til salg. Foto: Lilienhoff.

Udenfor Rødekro i Sønderjylland er en landejendom kommet til salg, hvor der blandt er en flere hundrede år gammel vandmølle, lejligheder til bondegårdsferier, en gårdbutik og jord til økologisk brug. Det skriver Boliga.dk.

For 14,95 millioner kroner kan landejendommen fra 1827 købes. Til ejendommen høre en 793.553 kvadratmeter stor grund og et boligareal på 396 kvadratmeter.

Ejendommen er sat til salg hos liebhavermægleren Lilienhoff, der oplyser at ejendommen fungerede som vandmølle i 700 år frem til 1930’erne.

“I nutiden er ejendommen drevet med økologisk landbrug og bondegårdsferier, og mulighederne står selvsagt i kø. Det historiske præg er bevaret i både landskab og bygninger, og de gennemførte istandsættelser og nybygninger er sket med respekt for fortiden”, skriver Lilienhoff.

“Det er med afsæt i dette, at der succesfuldt har været drevet bondegårdsferier i en lang række år, og dette kan man selvfølgelig gøre efter, hvis dét er ønsket. Rammerne er på plads, idet der er etableret ti ferielejligheder, som kan rumme omtrent 40-45 mennesker. Hver lejlighed har eget køkken og badeværelse, og de store lejligheder har tilmed to badeværelser”, skriver mægleren videre.

Ifølge mægleren er der dog også andre anvendelsesmuligheder. Eksempelvis kan ejendommen anvendes som naturhotel eller kursusejendom.

Se ejendommen her.